Вежди Рашидов е почетен гост на Световния форум за мир

...
Вежди Рашидов е почетен гост на Световния форум за мир
Коментари Харесай

Вежди Рашидов е почетен гост на световния форум за мир в Испания

Вежди Рашидов е почетен посетител на Световния конгрес за мир (WPF 2023) в Барселона, оповестяват от екипа на скулптора. Форумът е основан като самодейност на Шенгенската фондация за мир, основан е в Люксембург и има 14 издания до момента.

От 23 до 25 ноември в испанския град ще се състоят 52 конференции с присъединяване на интернационалните учени, откриватели, специалисти, представители на управляващите, създатели и общественици.

„ За мен е чест да бъда почетен посетител на този влиятелен конгрес, тъй като ясно съзнавам, че в нашия свят на световни рецесии и опълчване на религии и изнервени общества от ден на ден демонстрираме нетърпимост един към различен. Ето за какво считам, че мирът ще става още по-значим, тъй като е пристигнало време за толерантност, почитание, любов и почит към личностите на нашето време. България е част от евроатлантическата общественост, тя е външна граница на Европейския съюз и поставя доста огромни старания за въздържане на мигрантската вълна. Моята страна е изпълнила критериите за приемане в Шенген и персонално аз считам, че Световният конгрес за мир, роден като самодейност на Шенгенската фондация за мир, може да изиграе основна роля в общите европейски старания за поощряване на разговора и толерантността на интернационалната сцена “, разяснява Вежди Рашидов.

Световният конгрес за мир бе открит от ректора на Барселонския университет Хоан Гуардиа Олмос. На откриването участва Цветелин Цолов, общоприет консул на България в Барселона, както и българският художник Захари Каменов, допълват от екипа на Рашидов.

Преди началото на форума Рашидов е разговарял с новия президент на Световния конгрес за мир – Феликс Бенц, с регионалния шеф на Каталуня – Карлос Прието Гомес, и с Мария Еухения Гай, заместник-кмет на Барселона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР