Вегански топъл обяд вместо храна с месо за хората в

...
Вегански топъл обяд вместо храна с месо за хората в
Коментари Харесай

Пак скандал в Красно село: Вегански топъл обяд вместо месо за нуждаещите се

Вегански " топъл обяд " вместо храна с месо за хората в потребност от столичния регион " Красно село ". Недоволни консуматори упорстват за нашарване на менюто. От районната администрация обаче не виждат нищо неправилно в това хората да се хранят с постна храна. Предоставянето на услугата е краткотрайно спряно.

Кметът на " Красно село " Росина Станиславова е обект на инспекция от страна на прокуратурата и антикорупционната комисия, тъй като се е назначила за началник на плана " Патронажна грижа ", от който е част и топлият обяд. Така е получавала в допълнение заплащане.

Етични, религиозни, стопански и екологични са съображенията, поради които нуждаещите се хора в столичния регион " Красно село " са получавали безмесна храна по европейската стратегия " Топъл обяд ", обясниха от администрацията. Не считат, че са нарушили плана, тъй като нямало съответно условие към менюто.

Защото сме оценили, че потребностите на тези хора, огромна част от тях са възрастни, са с хронични болести и имат потребност от уравновесена, здравословна и питателна храна, каквато ние от самото начало сме предоставяли, изясни Росина Станиславова, кмет на регион " Красно село ".

Топлият обяд по програмата включва чорба, главно ядене, самун и най-малко веднъж седмично десерт. В първия стадий това коствало 2,50 лева, а през втория - 2,70 лева За същите пари, обаче в останалите столични региони и общини в страната хората получават обяд с месо.

От общественото министерство започнаха инспекции за качеството на топлия обяд по оперативната стратегия за храни през март.

За " По света и у нас " от институцията обявиха, че са утвърдени 215 плана за обезпечаване на топъл обяд. И допълват, че единствено един план не е утвърден заради отвод на претендента да в профил открити при оценяването несъответствия, макар, че три пъти е имало опция за това.

Управляващият орган на Оперативната стратегия за храни е одобрил 215 плана за обезпечаване на топъл обяд за над 60 000 консуматори. Не е утвърден единствено един план заради отвод на претендента да в профил открити при оценяването несъответствия, макар че три пъти му е предоставена опция за това.

От общественото министерство показват, че претендентът не се е допитал до хората преди да вземе решението. Така те се оказват в по-неблагоприятна обстановка от техните съграждани в другите региони.

Доставките на храна от регион " Красно село " са краткотрайно прекратени, само че бенефициенти по към този момент утвърдени планове ще бъдат поканени да изхранват хората.

От документите на отхвърления план е видно, че претендентът е наложил едностранно типа на предоставената услуга, без да потърси и вземе поради мнението на потребителите. От друга страна те се оказват в по-неблагоприятна обстановка по отношение на подкрепени лица от прилежащи региони, които за същата цена на услугата получават доста по-разнообразна храна.

Недоволни жители, проведени в обществените мрежи, се събраха довечера на митинг пред общината. Казват, че абсурдът с " Топлия обяд " е последната капка, която е преляла чашата на неодобрение на жителите в региона. Затова излязоха на митинг с искане за оставката на кмета.

Искаме да се трансформират разрушените улици и те да се трансфорат в естествени европейски такива. Искаме да вървим по естествени тротоари, сподели Цанко Донков, уредник на митинга.

Хората се оплакаха, че връзка сред тях и кмета липсва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР