Веднъж завинаги този срамен въпрос следва да бъде приключен -

...
Веднъж завинаги този срамен въпрос следва да бъде приключен -
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Съдът постанови, че Луков не е изразявал, нито подкрепял антисемитски възгледи

Веднъж вечно този неприличен въпрос следва да бъде завършен - съдът постанови дефинитивно, че:
"...в автобиографията на Луков не се разкриват каквито и да е обстоятелства, определящи го като неоспорим почитател на неразрешени идеологии, а в противен случай – същият по-скоро взе участие в публичния живот с военните си знания и в отбрана на държавността посредством подсилване на българската войска, като поръчител за опазване на териториалната целокупност и самостоятелност на Царство България, написа съдът, представителят на групата на Европейските Консерватори и някогашен претендент за евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация Кристиян Шкварек.
 Луковмарш скара Корнелия Нинова и Ангел Джамбазки Луковмарш скара Корнелия Нинова и Ангел Джамбазки
За поредна година сме на път да станем очевидци на един от най-позорните актове в актуалната си история – провеждането...
" И акцентира, че самият Луков не е изразявал, нито подкрепял антисемитски възгледи и не може да се свърже с популяризираните в страната по това време такива брошури, лозунги и други, или най-малко директни доказателства за това няма. "
Относно уредниците на Луковмарш съдът постанови:
" От показаните по делото доказателства може да се направи извод, че сдружението по-скоро застъпва концепциите на така наречен политически шовинизъм, при който хората, населяващи една територия, непринудено обединени като жители на същата, следва да са главния движещ механизъм при образуване волята на нацията – страната ", написа съдът.
Съдията приема за недоказани прокурорските изказвания, че активността на сдружението е ориентирана насочена към втълпяване на расова и етническа омраза. "
 Георг Георгиев: Предотвратяването на Луковмарш е историческо събитие за България Георг Георгиев: Предотвратяването на " Луковмарш " е историческо събитие за България
" Вчера се случи доста паметно и историческо събитие предвид на обстоятелството, че от 17 година не сме следило сходно нещо, а точно по този начин назова...
Ако бях един от либералите, социалистите и всички останали, оревали тъпо и срамно света с грозните си обвинявания против Луков, против марша и против националистите, известно време нямаше от позор да се демонстрирам и приказвам обществено. Довиждане, лека нощ, пробвайте отново, мишлета. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР