Веднъж Шарън Озбърн купува на мъжа си чифт панталони в

...
Веднъж Шарън Озбърн купува на мъжа си чифт панталони в
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Шарън и Ози Озбърн – двойката, която би оцеляла и след световен апокалипсис

Веднъж Шарън Озбърн купува на мъжа си чифт панталони в розовата гама. Ози е засегнат от избора й и отхвърля да ги обуе. “Ама за какво, Ози? ” упорства Шарън, “Mного ще ти отиват! ” “Как за какво! Как за какво! Зашото съм, е**си, Принца на мрака, по тази причина! ”

Това е един от дребното пъти, в които съпругата-мениджър не съумява да се наложи и да налее здрав разсъдък в лудата глава на ексцентричния си мъж. Но другояче тактиката й да го държи доколкото е допустимо в правия път е работила съвсем безотказно през всичките 38 години на брака им. Ако не беше по този начин, Принца на мрака от дълго време щеше да е изгубил царството си и… нея. Без него пък тя нямаше да бъде там, където е в този момент – на пиедестала на най-обожаваната рокендрол брачна половинка. И оттова, от високото, се провиква по този начин, че целият свят да я чуе: “Да, мъжът ми може и да е мръсно куче. Но той е МОЕТО мръсно куче. Благодаря ти, Ози, за всичките тези луди и прелестни години. Ти постоянно ще носиш моето сърце в своето! ”

А годините в действителност са били, меко казано, crazzzzzy!

При първата им среща през 1971 година, тя, дъщерята на музикалния продуцент Дон Ардън, e на 18 и работи като рецепционистка в компанията му. А той е рокаджия, проявяващ класическото разпищолено за представителите на този род извънсценично държание. “Ози влезе в офиса на баща необут, с обесен на врата чешмян кран, и седна напряко на пода. Вцепених се от смут като го видях. ” Такова е първото усещане, което Принцът на мрака оставя у бъдещата си, втора подред брачна половинка. А е втора, тъй като през същата 71-а Ози се дами за друга – Телма Райли, която му ражда две деца. Ози пък осиновява сина на Телма от предходната й връзка и на пръв взор те се трансформират в нехайно и щастливо петчленно семейство. Но очевидно действителността е напълно друга. Цели 10 години Телма търпи пиянските изцепки и многочислените изневери на Ози, само че през 1982-а най-сетне споделя “баста ” и се развежда с него.

Четири години по-рано, през 1978 година, Ози е уволнен от Black Sabbath поради “хронични прояви на наркомания и пиене ”, на което обаче той реагира с “О-о-оh, fuck off! ” и взема решение да продължи соло. Зарязва Дон Ардън и назначава Шарън Ардън за собствен управител. Въпреки че това довежда до срив във взаимоотношенията сред татко и щерка, в дълготрайна вероятност този ход се оказва извънредно печеливш, тъй като точно на Шарън е основната заслуга за продължителната сполучлива кариера на Ози Озбърн. А в случай че обеше останал с Ардън, Ози надали щеше да изкара дълго в музикалния бизнес. Шарън най-вече упорства Ози да издаде дебютен албум. Blizzard of Ozz (Виелицата Оз) от 1980 година продава милиони копия и носи на Ози международна известност, за която преди не е и сънувал.

Междувременно на любовния фронт животът му също се прекатурва на 180 градуса. Ози стартира да гледа на мениджъра си с други очи. “Тя постоянно е била жена от висока класа, интелигентна и широкоскроена, ” споделя Ози. “А аз съм забъркан от напълно друго тесто. Не бях просветен и богат като нея. Затова и толкоз й се възхищавах. Едното докара до другото и, както си бяхме единствено приятелчета, в един миг се оказах влюбен до уши в нея. ”

Двамата се женят на 4 юли 1982 година Не инцидентно Ози упорства да се бракуват в Деня на независимостта – желае да е сигурен, че даже когато остарее и изкуфее, отново ще помни по кое време е годишнината им.

 gettyimages-110417960-594x594

През идващите няколко години Озбърнови се снабдяват с три красиви хлапета – Ейми, Кели и Джак. (Ние, не-милениалите, имахме шанса да надникнем безусловно в хола, банята и спалнята на неконвенционалното ВИП семейство и да следим какво се случва в живота им, с помощта на реалити поредицата The Osbourns, която MTV излъчваше сред 2002 и 2005 година )

И въпреки че фамилията разполага с всички условия и предпоставки да води благополучен и безпроблемен живот, бракът им се трансформира в кипящ казан върху огън, постоянно подклаждан с опиати, алкохол и даже физическо принуждение.

Шарън постоянно упреква разликите в характерите за хаоса във взаимоотношенията им: “Той е като лекар Джекил и мистър Хайд. Един ден може да бъде любящ и сантиментален, а на идващия да се трансформира в страшилище. Никога не знам до кого ще се събудя заран. ”

 Ozzy Osbourne and Sharon Osbourne in Brazil, 1985 (Photo by Dave Hogan)

Под това заглавие би могъл да се направи цялостен сериал, отдаден единствено на белите, сътворени от Ози Озбърн и поради които каруцата на брака му толкоз пъти заплашително се е разклащала, само че някак все не е успявала да се прекатури съдбовно.

Да вземам, да вземем за пример, случката в Сан Антонио през 1982 година В опита си да задържи натряскалия се до козирката Ози в сигурност сред четири стени, Шарън скрива всичките му облекла. Само че Ози е като шило в торба. Облича една от нейните рокли и излиза. През тази нощ вилнее из града както единствено той си знае. Финализира травеститския си поход, изпикавайки се върху американската реликва – монумента “Духът на саможертвата ”, който обезсмъртява борбата при Аламо по време на Тексаската гражданска война. Нищо чудно, че статутът му на persona non grata за града е към момента в действие.

Що се отнася до многочислените му изневери, като изключително епична се откроява тази, когато пияният и надрусан Ози взема решение да отпразнува идването на бял свят на сина си Джак, изчуквайки една от бавачките.

Въпреки че е наясно с кръшканията на мъжа си, Шарън показва лоялност и издръжливост като настойчиво се пробва да държи брака им в релсите. През 2015 година представителят на фамилията излиза със заявление пред медиите, че от няколко години Ози Озбърн се бори със полова взаимозависимост, поради която даже се е подложил на терапия. Дали обаче невъзможността на музиканта да си държи оная работа в гащите може да се класифицира като клинично положение не е напълно несъмнено. Бившата му държанка Мишел Пю, да вземем за пример, се надсмя над всичките опити държанието на Ози да бъде замаскирано като полова взаимозависимост, заявявайки обществено, че “в един миг Ози просто ми сподели, че не желае да се виждаме повече. Това обаче не прави връзката ни по-малко същинска. ”

Големият раздор настава през август 1989 година, до момента в който Ози и Шарън са поканени на музикален фестивал в Москва. След като гълтам наличието на три бутилки водка, Ози атакува Шарън и почва да я души. Арестуван е същата вечер. Ози се кълне, че нищо не си спомня от случая, само че остава шокиран, когато един от органите на реда му преразказва полицейския отчет, съгласно който, преди да влезе в спалнята, Ози свалил всичките си облекла и декларирал на Шарън: “Поговорихме си с теб, а в този момент би трябвало да се разкараш. ” Въпреки че Шарън взема решение да не повдигне обвинявания за домашно принуждение, рокаджията наложително е вкаран в клиника за рехабилитация за три месеца.

Когато Ози отрезнява, Шарън въпреки всичко взема решение да продължат дружно и това е следващото мъдро решение, което тя, като управител и брачна половинка, взима от името на двамата. Този интервал съпрузите разказват като най-черния в взаимния им живот, оставяйки на по-заден проект даже рака на Шарън и съвсем случилият се бракоразвод през 2016-а.

 gettyimages-96202754-594x594

През 2002 година Шарън е диагностицирана с рак на дебелото черво с разсейки и в лимфните възли. През цялото време, до момента в който се бори с заболяването, камерите на реалити шоуто не престават да документират живота на фамилията. Решението на Шарън да не се скрие, до момента в който минава през такова тежко тестване, трогва почитателите по целия свят. Тя не пропуща да отдаде заслуженото на Ози за поддръжката, която получава от него: “Цели 18 месеца спа на стол до леглото ми. Беше го боязън, че в случай че затвори очи даже за малко, аз ще съм умряла, когато отново ги отвори. Носеше ме на ръце до банята, когато се подмокрях поради медикаментите, къпеше ме и след това отново ме отнасяше назад да си легна. Когато косата ми стартира да пада, махаше космите от храната ми, без ни минимум да се гнуси от това. А е по този начин, тъй като ме обича безприкословно – по този начин, както и аз него. ”

През юли Шарън претърпява интервенция за отстраняването на тумора и макар неприятните прогнози, съумява да завоюва борбата за живота си.

И таман когато си мислим, че всичко неприятно към този момент е зад тила им, през 2013-а Ози се озовава назад “в тъмния ъгъл ”. Само че този път го оповестява във Facebook: “През последната година и половина не стопирах да пия и да се треса. Искам да се извиня на Шарън, на фамилията си, на приятелите си и на момчетата от групата за налудничавото си държание през този интервал. ”

И след това, през 2016-а, обстановката дефинитивно се троши, когато медиите гръмват със заглавия, че Ози отново е сгазил лука. На бял свят са излезли обстоятелства, че е нощувал (многократно!) отвън фамилното ложе. И освен с фризьорката си, а с още 4-5 други дами. В телевизионно изявление Шарън декларира, че след 33 години с брака им е свършено.

Свършено? Сериозно ли? И отново ли “завинаги ”?

Доколкото към този момент познаваме двойката, не бихме заложили на сходен край.

През май 2016-а Ози в действителност се изнася от общото им жилище, само че единствено два месеца откакто са оповестили обществено раздялата си, двамата са видяни да се разхождат дружно и то в явно положително разположение на духа в парк в Лос Анджелис.

 gettyimages-1202202800-594x594

На идната година Ози и Шарън възобновяват брачните си клетви на загадка гала в Лас Вегас. “За мен, ” споделя Ози пред списание Hello!, “това беше нашият същински брачен ден. С Шарън преминахме през толкоз премеждия, че в този момент имам възприятието, че започваме изначало живота си дружно. “ Що се отнася до Шарън, ето по какъв начин тя разяснява “новото начало ”: “Аз съм от прощаващите. Вярно, ще ми отнеме много време, до момента в който още веднъж мога да му имам вяра, само че въпреки всичко ние сме дружно от 36 години, 34 от които сме били женени. Просто не мога да си показва живота си без него. Това обаче не значи, че мръсното куче няма да си заплати за стореното. ”

И по този начин, стигаме досега в този роман за един брак напълно не като по учебник, когато би трябвало да признаем, че от време на време любовта намира метод да оцелее макар всичките опити да бъде стъпкана, унижена, подценявана, задушавана, загърбвана, оплювана и разпердушена.

Като любовта на тези двама откачалки.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР