Веднъж при психолога отишла богато облечена жена. Тя започнала да

...
Веднъж при психолога отишла богато облечена жена. Тя започнала да
Коментари Харесай

Как разстроената богата жена открила щастието

 жена

Веднъж при психолога отишла богато облечена жена. Тя почнала да се оплаква, че животът ѝ е празен и няма никакъв смисъл. Психологът деликатно изслушал всичките й прекарвания, а по-късно повикал дамата, която почиствала офисните пространства.

– Сега Мария ще ви опише по какъв начин е разкрила своето благополучие. Всичко, което би трябвало да извършите, е да я изслушате деликатно.

Старицата оставила метлата, седнала на стола и почнала да споделя своята история:

„ Мъжът ми умря от малария, а три месеца по-късно единственият ми наследник умря при злополука. Не ми остана никого. Не можех да дремя, не можех да хапвам, не можех да се усмихна… Даже си мислех за това да посегна на живота си. Но една вечер, когато се връщах към у дома след работа, при мен пристигна малко котенце. На улицата беше хладно, по тази причина го съжалих и го взех у дома. Котенцето беше доста гладно и когато му налях мляко, той напряко облиза купичката. След това стартира да мърка и да се гали в краката ми – в този миг за пръв път от месеци се усмихнах.

Помислих си, че в случай че помощта на това малко котенце ме накара да се усмихна, то е допустимо още веднъж да бъда щастлива, просто би трябвало да върша хубави неща за другите хора? На идващия ден изпекох сладки и ги занесох на болния комшия. Всеки ден се пробвах да направя нещо хубаво за близките. И тяхната наслада и признателност ме правеха щастлива. Днес на моя добър вкус и здрав сън могат единствено да завидят! И всичко това, тъй като открих моето благополучие да разпределям на другите.

Когато разказала това, богатата жена заплакала. Тя имала доста пари, само че от дълго време нямало какво да си купи с тях…

Животът е прелестен не тогава, когато сте щастливи, а когато вършиме щастливи ДРУГИТЕ! Щастието не е цел, а път. То не желае да се търси на следващия ден, а през днешния ден. Щастието не зависи от събитията – то е осъзнато решение на всеки човек. Щастието е това, което си, а не това, което имаш!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР