Веднъж немският поет Гейне каза: "Парите са Господ на нашето

...
Веднъж немският поет Гейне каза: "Парите са Господ на нашето
Коментари Харесай

Цялата истина за богатия клан Ротшилд, който тайно управлява света

Веднъж немският стихотворец Гейне сподели: "Парите са Господ на нашето време, а Ротшил са техният оракул ". Някога за най-богатото семейство в света се смяташе кланът на Ротшилдови, само че в наше време актуалните милионери леко са ги поизтласкали от листата на Forbes. Гейтс, Зъкърбърг и другите са спечелили благосъстоянията си за броени години, до момента в който Ротшилд са натрупали парите си със епохи.

В момента всеки член на голямото семейство владее релативно незначителен капитал от няколко десетки милиона или милиарда $, само че сумарно Ротшилд владеят благосъстояние, което се прави оценка на към 2-3 трилиона $. Историята на фамилията обаче понякога обаче наподобява като същинска фантастика.

Всичко стартира във Франкфурт през втората половина на XVIII век. Бедното еврейско момче Майер Амшел след гибелта на татко си е било насила да си търси работа. Момчето обаче решило да претърсва бунищата за скъпи предмети, на които да им придава търговски тип и да продава на колекционерите.

Своето първо антикварно павилионче Амшел отваря в дребен хан, където наема дребна стая. Пред входа е висял остарял червен щит, на немски Rot Schild (черен щит), откъдето произлиза в народа името "Павилиона Ротшилд ".

Трябва да се знае, че по това време Германия е била обединяване от голям брой княжества, като всяко от тях е имало собствен държател и единствено е секло монети. Затова доста скоро Амшел схванал, къде може да се припечели добре и отворил в своя павилион обменно бюро. Търговците от другите княжества разменяли своите монети за локалните.

Скоро предприемчивият млад мъж почнал да изкупува местата за продан на монети и по този начин, на процедура, открил монопол. Това на собствен ред му разрешило да открие след време лична пълноценна банка. Но същинският пробив за него било друго събитие.



Майер, който по това време към този момент знаел цената на марката и приел името Ротшилд, подарил скъпа сбирка от монети на принц Фридрих Вилхелм IX декор Хесен-Касел. В подмяна той изискал единствено да служи на високопоставената персона. По-късно принцът става курфюрст, а Ротшилд негов персонален банкер. Благодарение на това застъпничество Майер с лекост стартира да дава държавни заеми в нечувани дотогава размери.

След известно време синовете на Ротшилд възмъжали. По-късно те ще бъдат наричани петте пръста. Старецът Майер изпратил всеки от тях в основните центрове на Европа - Манестър, Неапол, Париж, Виена и Франкфурт, където те разкрили свои лични банки.

Наполеоновите войни станал златна жилка за Ротшилд. Имайки банки на процедура във всички страни, те могли легално да заплащат на армиите на двете противопоставящи се страни. Обещавайки на Наполеон, че френското злато няма да напусне страната, те го продавали на англичаните, а по-късно в качеството на менителници те го превеждали в Испания, където спонсорирали армиите на Уелингтън.

Междувременно изпратеният във Виена Соломон Ротшилд става основен банкер на Австроунгарската империя, получавайки поддръжката на княз Метерних. По този метод стартира да се образува първата европейска финансова империя.


Само веднъж в историята Ротшилд вършат безумна спекулация, която им носи милиони. Става дума за борбата при Ватерло. Фразата "Който владее информацията, той владее света " е била казана точно от Майер Ротшилд. Семейството е имало необятна мрежа от пощенски гълъби и коне, които на мига донасяли новините на притежателите им.

Братята Ротшилд персонално следили хода на борбата и, когато станало ясно, че Наполеон ще претърпи проваляне, с всички сили се запътили към Лондон. На борсата те почнали да продават личните си скъпи британски и пруски бумаги, сякаш боейки се от проваляне от англичаните. Примерът им бил последван от мнозина. После обаче братята изкупили всичко безусловно на безценица.

На идващия ден светът научава за провалянето на Наполеон. Мнозина, които по-рано били продали своите британски скъпи бумаги, се самоубили, а Ротшилдови получили към 40 милиона фунта стерлинга облага - баснословна сума за тези времена. Оттогава те постоянно влагат парите си доста премислено.

Умирайки, Амшел Ротшилд оставя на своите потомци следните инструкции. Основното е постоянно да се поддържат и да взимат решенията дружно. Въпреки това, че братята са се намирали в разнообразни краища на Европа, тяхната империя постоянно е била доста добре осведомена за делата във всяка една точка на света.

Още през 70-те години на XIX век тяхното положение към този момент е оценено на безумните 1 милиард $. Парите им са били на всички места: създаването на диамантени залежи в Южна Африка, строителството на железопътни линии във Франция, строителството на суецкия канал. Пруските крале, съветските царе, австрийските императори - всичките са взимали заемни от Ротшилд. По това време се появява и първата доктрина на заговора.

Днес за главата на големия клан официално е считан Александър Ротшилд - първият представител на седмото потомство на това антично семейство. Още от времето на Амшел в фамилията съществува ясна традиция наследството да се предава единствено на мъжките наследници. Всъщност, с цел да не напуща благосъстоянието рамките на клана, Ротшилд постоянно са сключвали фамилни бракове сред първи и втори братовчеди.

Заради голямото им благосъстояние, също толкоз голямото въздействие и навика да са постоянно в сянка, мнозина са уверени, че Ротшилд скрито ръководят света.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР