Веднъж един от най-обичаните автори на детски книги на всички

...
Веднъж един от най-обичаните автори на детски книги на всички
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг сега – извинение на BBC, „избягвана“ от актьорския състав на Хари Потър и фалшиво име за нова поредица от книги

Веднъж един от най-обичаните създатели на детски книги на всички времена, Дж. К. Роулинг в този момент се счита за доста повече разногласна фигура - и даже си навлече рецензии от някогашни сътрудници от актьорския състав на Хари Потър.

Романистката, която се издигна до популярност, откакто написа извънредно известния сериал за света на магьосниците, през последните години провокира доста несъгласия за мненията си по отношение на пола и пола, по-специално мислите си по отношение на препоръчаните законопроекти за признание на пола, които биха улесняват законно признаването на желания от тях пол за транссексуалните лица.

Въпреки че Роулинг по-рано туитна, че почита „ правото на всеки транс човек да живее по метод, който му се коства достоверен и комфортен “, тя изрази възгледи, които я накараха да бъде наречена TERF (трансизключващ радикал феминистка) от критици.

В есе от 2020 година на нейния уеб страница 58-годишната обществено споделя угриженост за това, че трансжените употребяват женски бани, като написа:...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР