Веднага след рестарта на програмата за енергийна ефективност на многофамилни

...
Веднага след рестарта на програмата за енергийна ефективност на многофамилни
Коментари Харесай

До края на 2018 г. ще започне санирането на 13-те блока в Девня 


Веднага след рестарта на програмата за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания, което се чака да стане тази година, ще бъдат подписани и договорите за осъществяване с записаните сдружения в Девня. Това съобщи кметът Свилен Шитов във връзка зачестилите въпроси от притежатели на жилища в 13-те блока в кварталите „ Девня 1 “, „ Девня 2 “, „ Химик “ и „ Повеляново “, кандидатствали по програмата, която след това бе спряна от служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

„ Входирали сме документите в Министерство на регионалното развитие и Българската банка за развиване още през май и юни 2016 и незабавно след отварянето на програмата следва подписването на договорите и осъществяване на плановете “, сподели Свилен Шитов, базирайки се на изказване на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По думите на кмета санирането на един блок лишава към 4 месеца.

Градоуправникът благодари на съсобствениците по тази причина, че със съдействието и логистичната поддръжка на Община Девня са се мобилизирали и са записали сдруженията. „ Във всички прилежащи на нас общини, където има санирани блокове, локалните управляващи и хората са съумели да се провеждат в точния момент още в самото начало и са се вместили в първия стадий на програмата, който стартира през 2015 година “, напомни Свилен Шитов.

За страдание миналата общинска власт в Девня не спомага за своевременното основаване и регистрация на сдруженията на притежателите и като цяло настрои обществеността срещу безплатното саниране. Така градът остана отвън първия стадий на програмата, а след това служебното държавно управление забави в допълнение нейната реализация.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР