Веднага след присъединяването на Пловдив към Мрежата на балканските градове

...
Веднага след присъединяването на Пловдив към Мрежата на балканските градове
Коментари Харесай

Здравко Димитров на среща с кмета на Истанбул

Веднага след присъединението на Пловдив към Мрежата на балканските градове В40 във вторник, кметът Здравко Димитров посети председателстващия мрежата – кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. Градоначалникът бе придружаван от ръководителя на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков, зам.-кметовете по превоз, екология и сигурност, общински съветници и представители на Летище Пловдив.

Работното посещаване имаше за цел да се намерят благоприятни условия за съдействие сред двата побратимени града. По време на срещата стана ясно, че проблемите в сферите на екологията, трафика, питейната вода и чистотата на въздуха са доста сходни и двата огромни града могат да споделят положителни практики по сред си. За задачата ще бъдат образувани тематични работни групи от двете страни, които ще излизат с съответни оферти към двамата градоначалници.

Други обсъждани тематики бяха културата и туризма и опциите за двустранното им развиване. „ Ще поканим туроператори от района на Истанбул, на които да представим Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация “ – заяви кметът Здравко Димитров и добави, че по-рано денем се е състояла и среща сред представители на Летище Пловдив и Turkish Airlines, с цел да бъдат разисквани опциите за въздушен превоз сред Пловдив и Истанбул.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР