Веднага след предаването ще се включа в коалиционния съвет. Ние

...
Веднага след предаването ще се включа в коалиционния съвет. Ние
Коментари Харесай

Нинова: Има много по-важни теми за разговор от износа на оръжие за Украйна


Веднага след предаването ще се включа в съдружния съвет. Ние сме поредни в своите решения. На Украйна би трябвало да се оказва помощ филантропично. Трябва да се оказва помощ и на бежанците. Не би трябвало да се праща оръжие, с цел да може тази война да завърши допустимо най-скоро. Вчера немският канцлер сподели същото - стопираме да даваме оръжия на Украйна, тъй като би трябвало да се подпише спокойно съглашение.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на стопанската система и водач на във връзка следващото напрежение в обединението по тематиката за оказване на военна помощ за Украйна. 

" Ние знаем доста добре какво се случва в Украйна. За нас няма смисъл да пътуваме до Киев, с цел да чуем какво желае Украйна от нас. Ние го знаем. Те доста ясно са декларирали какво желаят - оръжие и муниции. Това е повода да не изпратим наш човек в делегацията до Киев. Категорично не сме изнасяли оръжие за Украйна. Твърденията на опозицията се базират на догатки. Последните дни се изговориха доста небивалици от хора, които не схващат. Целта на ГЕРБ с тези изказвания е, да сменят държавното управление. Лошото е, че манипулират и лъжат, с което заплашват националната сигурност. Нека спрат с лъжите, които употребяват за тясно партийни цели. България не изнася оръжия за Украйна и Русия от 2015 година. Лъжите от ГЕРБ, че размерът на експорт на оръжия се опровергават елементарно. Миналата година имаше служебни държавни управления и междуведомествената комисия за експорт на оръжия не е заседавала. Сега февруари месец се изсипаха 120 разрешителни за експорт на оръжие, които не са подписани по време на служебните държавни управления. Има опция трети страни, за които ние изнасяме оръжия, да ги дават на Украйна. Ние няма по какъв начин да създадем инспекция, а и нямаме право да вършим инспекция дали Мароко примерно е изнесла оръжие за Киев. Но аз желая изрично да заявя, че от България не е отпътувал един патрон за Киев. Идеята на премиера Петков за дарителска сметка за оръжие за Украйна е много ексцентрична. Не желая да бъда по-остра по тази тематика ", разгласи Нинова. 

" За нас тематиката за оръжието за Украйна не е най-важната. Най-важната тематика е стопиране на инфлацията, стабилизирането на стопанската система и растежа на приходите на хората. Нашите оферти и тук са поредни. Ние настояваме за таван на цените на определни артикули и енергийни източници. Всички тези ограничения към този момент ги има в Испания, Унгария, Гърция. Таван на облагите на енергийните сдружения, понижаване на Данък добавена стойност на ток, парно, вода и необлагаем най-малко са другите ни оферти. Тези неща трябваше да разяснява с съдружните сътрудници и в обществото, а не износа на оръжие за Украйна. Все отново диалозите за антикризисните ограничения вървят много по-гладко и добре. В обединението не се разбираме за две неща - таван на цените и необлагаем най-малко. Разбира се, че сме подготвени да отстъпим по избрани тематики. Не може целият ни антикризисен пакет да бъде признат ", разкри още тя.  

" Държим ли се за документа, който сме подписали всички съдружни сътрудници, това държавно управление може да изкара целия си мандат. В това съглашение не написа нищо за изнасяне на оръжие за Украйна или за повдигане на ветото за договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз през май или юни. Аз съм безапелационна, че няма да си сложа подписа под позволение за експорт на оръжия за Украйна. не се готви за предварителни избори. Ние желаеме да осъществим нашите обещания ", приключи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР