Веднага след получаването на сигнала за тежката катастрофа на бул.

...
Веднага след получаването на сигнала за тежката катастрофа на бул.
Коментари Харесай

Проговори лекарката, стигнала първа на мястото на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев

Веднага след приемането на сигнала за тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, към мястото на случая отиват 4 коли за спешна помощ. Първата идва на 4-тата минута. В нея е 25-годишната докторка Йоанна Минкова.

По думите ѝ - таксиметровият водач, който също пострада по време на случая, е оживял по знамение, а за двете девойки късмет не е имало.

Eдинствено bTV разполага и с фрагменти от видеорегистраторите на колите за спешна помощ.

23:08 ч. Спешните медици получават сигнал за тежка злополука.

„ Подробности не се знаеха. Знаеше се, че има тела, елементи от тела, не се знаеше какъв брой са жертвите “, описа доктор Йоанна Минкова от Центъра за незабавна здравна помощ.

Първият екип, който отива на място, е този на лекар Йоанна Минкова. Именно тя оказва помощ на единствения оживял.

„ Беше водач на такси, беше оживял популярност Богу, с минимални контузии беше като по знамение, тъй като половината му кола му беше отнесена “, изясни доктор Минкова.

И установи гибелта на двете девойки.

„ Момичета бяха на 50 метра разстояние една от друга. Бяха умряли на място, и двете с контузии несъвместими с живота. Не са имали никакъв късмет нито да реагират, нито да схванат какво ще им се случи след 2-3 секунди.
През това време към случая отиват още екипи. От фрагментите от видеорегистраторите, с които bTV разполага, се вижда, че по-малко от 10 минути след случая, на място към този момент има няколко коли за спешна помощ, полиция и пожарна. Всички остават до късно, с цел да търсят дали вероятно няма още жертви.

„ При такива високоскоростни произшествия доста постоянно може телата на жертвите да бъдат доста по-далече от местопроизшествието ", сподели доктор Минчева.
- Отивате съвсем незабавно. Не успяхте ли да видите нещо, някой да бяга?
- Не, те евентуално незабавно са си тръгнали, само че въпреки всичко моето внимание беше ориентирано към това да диря жертви и да оказвам помощ.

До този миг тази злополука е най-тежката в още не дългата кариера на 25-годишната лекар Минкова.

От началото на годината в Спешна помощ на София са получени 807 сигнала за произшествия, като единствено за първите три дни от тази седмица сигналите са 26.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР