Веднага, след обявяването на новината за опустошителния пожар, обхванал жилищен

...
Веднага, след обявяването на новината за опустошителния пожар, обхванал жилищен
Коментари Харесай

АСП реагира светкавично в подкрепа на хората, пострадали от пожара в Бухово

Веднага, след оповестяването на новината за опустошителния пожар, обхванал жилищен блок в Бухово, при който без покрив останаха към 200 души, Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) се самосезира и, в границите на своите пълномощия и пълномощия, неотложно предприе нужните ограничения и дейности в поддръжка на потърпевшите от пожара хора.

От ранна заран екип на Дирекция „ Социално подкрепяне “ (ДСП) – Оборище, отпред с шефа господин Иван Иванов, е на мястото на бедствието. Социалните служащи оказват помощ на хората да подадат заявки за разпределяне на еднократна помощ в размер на 375 лева АСП обработва експресно признатите заявки и ще изплати помощта на хората в околните дни. Помощта се отпуска за посрещане на първични, витално значими потребности. До момента са признати 31 молби от лица и фамилии за отпущането й. Екипът на Държавно стопанско предприятие Оборище ще бъде на място, в поддръжка на потърпевшите хора през целия ден. Създадена е и нужната организация приемът на заявките да продължи, без спиране, и през идните 3 почивни дни. На хората е препоръчано и неотложно настаняване в подобаващи обществени услуги, само че все още никой от потърпевшите не е изявил предпочитание за това

При определяне на деца в риск, след бързо изясняване на събитията, АСП ще предприеме и нужните законови ограничения на протекция, спазвайки най-хубавия интерес на съответното дете.

Пострадалите ще бъдат подкрепени от Агенцията и с пакети хранителни артикули при идното им разпределяне. Помощта се финансира по Оперативната стратегия за храни, изпълнявана от АСП.

На хората се раздават вода и храна, оповестяват от пресцентъра на АСП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР