Веднага след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че

...
Веднага след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че
Коментари Харесай

НОВО 20: Димитър Радев от БНБ изпреварва Габриел за премиер?

Веднага откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че партията му ще опита да осъществя мандата за сформиране на държавно управление и още на следващия ден ще показа " неоспорим " претендент за министър председател, доста източници посиха като любимец еврокомисарката ни Мария Габриел.

Източници от апртията обаче спрягат името на шефа на Българска народна банка с изминал мандат Димитър Радев. За разлика от партийната номинация на Габриел, неговият профил повече се приближава до определението " неоспорим ". Той е магистър по стопанска система със компетентност " Финанси и заем " от УНСС.

Преди да стане шеф на Българска народна банка през 2015 година е заемал разнообразни експертни длъжности в Министерския съвет и министерствата на финансите и на стопанската система, в това число зам.-министър на финансите в шест следващи държавни управления.

Мандатът му отпред на банката е изминал, само че по-предният парламент по този начин и не съумя да му избере правоприемник на поста. Тогава бяха номинирани Любомир Каримански от Има Такъв Народ и Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР