Веднага след като Фернандо Алонсо обяви, че в края на

...
Веднага след като Фернандо Алонсо обяви, че в края на
Коментари Харесай

14 пилоти се борят за мястото на Алонсо

Веднага откакто Фернандо Алонсо разгласи, че в края на сезона ще напусне Алпин и ще премине в Астън Мартин, част от защитната тактика на шефа на отбора Отмар Шафнауер беше, че за мястото на испанеца има 14 претенденти. Мнозина одобриха това като пресилване, само че дни преди Гран При на Италия на “Монца ” източник от отбора удостовери, че описът с водачите, които желаят да сменят двукратния международен първенец в действителност наброява 14 водачи.

Веднага след решението на Бюрото по договорите за годния договор на Оскар Пиастри с Макларън, Шафнауер разгласи, че австралиецът е към този момент завършена тематика за тима.

Допреди дни се смяташе, че договарянията за Пиер Гасли вървят доста добре. Доктор Хелмут Марко удостовери за тях и сподели, че в случай че Алпин извърши изискванията на Ред Бул, то Гасли ще може да заеме мястото на Алонсо. След това обаче от Ред Бул обвързаха освобождението на Гасли с това Колтън Херта да получи суперлиценз, с цел да кара във Формула 1, само че американецът не дава отговор на условията и това може би ще провали договорката за Гасли.
 Гасли стана пленник на прехвърлянето на Херта Гасли стана пленник на прехвърлянето на Херта
В хода на лятната пауза измежду претендентите за мястото на Алонсо попаднаха Дениъл Рикардо и Мик Шумахер, като възможностите на австралиеца са доста по-големи, макар раздялата му с отбора в края на 2020.
 Дениъл Рикардо пропуща сезон 2023? Дениъл Рикардо пропуща сезон 2023?
Вчера Шафнауер отговори на пряк въпрос за имената в листата и също уточни, че в него има 14 водачи.
 Шафнауер: Очаквах повече честност от Пиастри Шафнауер: Очаквах повече честност от Пиастри
“Първо желаеме да разберем кои от тези водачи са на пазара - изясни Шафнауер. - Списъкът е дълъг. Още първия път споделих, че в него има 14 водачи и те в действителност са толкоз. Сега би трябвало да свием тази численост до три-четири имена и най-после ще решим кой ще е най-подходящ за нас. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР