Веднага след издънката (2:2) срещу Бърнли мениджърът на Манчестър Юнайтед

...
Веднага след издънката (2:2) срещу Бърнли мениджърът на Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Моу за конкуренцията: Не са големи клубове

Веднага след издънката (2:2) против Бърнли мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо съумя да сдържи страстите си в първото изявление - за малкия екран, която държи правата за лъчение на дуелите. След това обаче - при диалозите с останалите медии - португалецът “включи” на познатата скорост. Той се нахвърли върху водача Манчестър Сити, с който “червените дяволи” са сравнявани. Според думите на Моу “гражданите” надалеч не са огромен клуб. Под прицела му попаднаха още Тотнъм, Арсенал и Челси.

“Манчестър Сити купува крайни бранители на цената на нападатели”, възмути се Специалния, визирайки дадените от Джосеп Гуардиола 102 млн. паунда за Кайл Уокър и Бенжамен Менди.

“Когато говорите за огромен клуб, имате поради историята на съответния клуб - продължи тирадата на Моуриньо. - Едно е да си огромен клуб, друго е да си огромен тим. Когато говорите за задължението на даден клуб да завоюва Премиър лийг, то Тотнъм не е длъжен. Това не е клуб с история като нашата. Същото важи за Арсенал и Челси. Ние се намираме във втория сезон на процеса да се опитаме да изградим отначало един отбор, който в този момент не е най-хубавият в света. Момчетата ми вършат всичко по силите си и се оправят добре. Спечелихме обаче 8 точки от 15 вероятни? За последните две срещи имахме 15 положения за гол и в това време допуснахме 3 ла*няни попадения”.

Журналистите незабавно припомниха на треньора, че от идването си на “Олд Трафорд” той е похарчил 286,2 млн. паунда за нови играчи против 360 млн. за Гуардиола. “Това не е задоволително, не е. Цената за огромните клубове не е една и съща с тази на останалите. Големите в исторически проект клубове нормално биват наказвани за това на пазара”, добави Жозе, намеквайки, че при прехвърлянията другите тимове желаят повече пари от обичайно по-популярните клубове като Манчестър Юнайтед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР