Веднага щом стане премиер на Република Северна Македония, Димитър Ковачевски

...
Веднага щом стане премиер на Република Северна Македония, Димитър Ковачевски
Коментари Харесай

Бъдещият премиер на РС Македония обеща на САЩ да покани Кирил Петков

Веднага щом стане министър председател на Република Северна Македония, Димитър Ковачевски ще предложения българския министър-председател Кирил Петков на аудиенция в Скопие . Това е споделил новият водач на СДСМ и на американския дипломат в югозападната ни съседка Кейт Бърнз, като е показал, че би трябвало да се откри взаимно задоволително решение с България , с цел да се вдигне блокадата за започване на договарянията с Европейски Съюз. По думите му, би трябвало да се направи проект за повдигане на ветото, оповестява скопският ефирен канал „ Телма “, представен от " ".

„ За нас е най-важно да създадем проект, дружно с българското държавно управление, за повдигане на блокадата час по-скоро, несъмнено, посредством взаимно задоволително решение. Вярвам че можем да намерим компромис по отворените въпроси “, съобщи Ковачевски.

В изказването на партията след срещата на Ковачевски с Бърнс не се показват детайлности за какъв проект се е позовавал Ковачевски, т.е. дали ще отрази предлагането на българския министър председател Петков за основаване на нови работни групи сред двете страни в няколко области или новия водач на социалдемократите ще показа на София личен проект за превъзмогване на ветото.

Междувременно българският министър-председател съобщи, че изчаква да завърши процесът по желание на ново държавно управление в РСМ и по-късно да направи проект за работата на работните групи, които предлага, за които желае да има изясненост през януари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР