Веднага искам да кажа напълно категорично, че по никакъв начин

...
Веднага искам да кажа напълно категорично, че по никакъв начин
Коментари Харесай

Премиерът: Български войски в Украйна няма да отидат

" Веднага желая да кажа изцяло изрично, че по никакъв метод никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. "

Това сподели пред публицисти министър председателят Николай Денков във връзка импортираното от Българска социалистическа партия в Народното събрание искане за незабавно чуване по отношение на неговите изявления при визитата в Украйна. Темата преди новост след изявление на френския президент Еманюел Макрон, че не изключва изпращането на войски на западните страни там.

„ Президентът Зеленски въобще не е повдигал подобен въпрос. Дори да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което постоянно съм казвал - български войски там няма да отидат “, съобщи министър председателят. 

" Разбира се, че ще отида да го кажа. Няма смяна в позициите ", сподели Денков, попитан ще отиде ли да каже това и в Народното събрание, след като от Българска социалистическа партия настояха за незабавно чуване. 

" Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна е военнотехническа помощ ", повтори все-още-премиерът.

Помолен за коментар във връзка със публикация на изданието „ Шпигел “, в която се твърди, че немската помощ за Украйна ще са български снаряди (всъщност в материала се споделя, че Германия е купила от България 120 000 122-милиметрови снаряда. Това са снаряди, които могат да се изстрелват от гаубици от руски вид - бел. ред.), Денков сподели:

" Нямам визия какво тъкмо имат поради. България създава снаряди, които се изнасят. Доколкото знам, досега нямаме пряк експорт към Украйна, само че по този начин или другояче е ясно, че част от тези снаряди отиват в Украйна. Няма вест ", добави той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР