Вечното дерби в баскетбола се завръща след 13-годишна пауза. Тази

...
Вечното дерби в баскетбола се завръща след 13-годишна пауза. Тази
Коментари Харесай

Вечното дерби отново приковава вниманието на баскетболна България

Вечното дерби в баскетбола се завръща след 13-годишна пауза. Тази вечер от 19:00 часа един против различен се изправят тимовете на Левски и ЦСКА в финален мач от шестия кръг на НБЛ. Арена на конфликта е столичната зала “Универсиада ”, като дуелът ще бъде излъчен директно в ефира на Max Sport 2.
 Какво се случи в последното Вечно дерби в баскетбола? Какво се случи в последното Вечно дерби в баскетбола?
Това е първи мач сред двата тима от 23 януари 2009-а насам, когато Левски завоюва последното дерби сред двата отбора със 121:78 в среща от постоянния сезон. Това бе и последният мач на “червените ” преди тазгодишното им завръщане, защото две седмици по-късно тимът бе закрит. Единствените към момента дейни състезатели от оня дуел са Златин Георгиев и Асен Великов, които и през днешния ден ще бъдат в групата на “сините ”.

Сега обаче обстановката е радикално друга. Левски е в временен режим, до момента в който ЦСКА се завърна в елита с високи упоритости. В момента обаче двата отбора са на последните две места във краткотрайното класиране, най-много поради обстоятелството, че разполагат с най-малко един мач по-малко от останалите отбори. “Армейците ” са на десета позиция с баланс от 2 победи и 2 загуби, до момента в който “сините ” са 11-и с актив от 1 триумф и 3 провали.
 Тити Папазов: Между Левски и ЦСКА в баскетбола няма война Тити Папазов: Между Левски и ЦСКА в баскетбола няма война
Това е първи мач за двата тима след края на паузата за националните тимове. Преди късото спиране Левски записа впечатляваща победа над Черноморец с 81:70 при гостуването си в Бургас, до момента в който ЦСКА поизпоти, само че не съумя да избегне проваляне от Рилски състезател - 72:84.

ЛЕВСКИ - ЦСКА 
НАЧАЛО: 19:00 часа 
ЗАЛА: “Универсиада ” 
СЪДИИ: Николай Цинцарски, Станимир Русев, Младен Субашиев

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР