Вечното дерби между Левски и ЦСКА се нареди под номер

...
Вечното дерби между Левски и ЦСКА се нареди под номер
Коментари Харесай

Вечното дерби попадна в Топ 50 на най-кървавите футболни битки в света!

Вечното дерби сред Левски и ЦСКА се подреди под номер 36 в света съгласно ранглиста на авторитетния английски вестник " Мирър ", пишат сътрудниците ни от " Меридиан Мач ".

Медията дефинира Топ 50 на най-кървавите футболни борби в света, като на този стадий е разгласила местата от 50 до 31. Прави усещане, че родното дерби е по-високо оценено от това на Мадрид сред тимовете на Реал и Атлетико.

" Едно от многото Вечни дерби от цяла Европа. Това българско съревнование се заражда по време на комунистическия режим. Началото му е сложено след два финала за Купата на Съветската войска през 1949 и 1950 година. Двата софийски тима скоро стават преобладаващи сили в българския футбол, а конфликтите сред почитателите им са постоянни събития. Омразата стига своя връх на финала за Купата на България през 1985 година, когато редица съдийски отсъждания доведоха до всеобщо меле на терена. Това кара комунистическата партия да разпусне и двата тима, а шестима футболисти получават доживотна възбрана да играят. Един от тях е младият Христо Стоичков, само че за благополучие възбраните са анулирани и ние можахме да се насладим на головете на Ел Пистолеро за Барселона, Парма и националния тим на България ", написа " Мирър ".

 ЦСКА се хвали, че е като Барса, Манчестър Юнайтед и Юве с нова облага
ЦСКА се хвали, че е като Барса, Манчестър Юнайтед и Юве с нова облага

Вижте каква е тя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР