Вечният фаворит за триумф в Лига Европа - Севиля, записа

...
Вечният фаворит за триумф в Лига Европа - Севиля, записа
Коментари Харесай

Властелинът на Лига Европа срещна предизвикателство, но се справи и с Уест Хем

Вечният любимец за успех в Лига Европа - Севиля, записа триумф в първия си осминафинален дуел против британския Уест Хем. Андалусийци се затрудниха много против " чуковете ", само че мощно второ полувреме им оказа помощ за минималната победа с 1:0. Единственото попадение в срещата осъществя Мунир Ел Хадади в 60-ата минута. Любопитното е, че мароканецът въобще не трябваше да бъде измежду стартовите 11, само че в последния момент зае мястото на контузилия се Иван Ракитич.
 Севиля - Уест Хем 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Севиля - Уест Хем 1:0 (Развой на срещата по минути)

Единственото попадение означи Мунир Ел Хадади

Гостите от Острова сътвориха задоволително на брой голови положения, само че шансът по този начин и не се усмихна на Сучек, Лансини и Антонио. Така реваншът след седмица в Лондон се обрисува като извънредно забавен, а залогът е място измежду най-хубавите осем в шампионата.
 Снимка 566430
Източник:

Проблемите за селекцията на Хулен Лопетеги стартираха още преди първия съдийски сигнал. На загрявката травма получи капитанът на Севиля и рожденик през днешния ден - Иван Ракитич. Това докара до леки рокади в състава на испанците, а в последния момент място измежду титулярните 11 откри Мунир Ел Хадади.

Севилци насочиха нужното обръщение, че ще търсят успеха в този първи осминафинал. В 4-ата минута Акуня напредна по фланга, след което центрира към дузпата. Там с глава съумя да отиграе Мунир, само че единственото, което му липсваше беше точността. Недоволен от дейностите на мароканеца пък се оказа Лукас Окампос, защото №5 дебнеше на втора позиция и към този момент даже се приготвяше за акробатична предна ножица.
 Снимка 566431
Източник:

Уест Хем въобще не изглеждаше като жертван отбор, а в противен случай. В 7-ата минута Михаил Антонио показва изключителната си физическа мощност, успявайки да пребори трима бранители на Севиля. Последва негов бърз спринт към вратата, а всичко приключи с изстрел във външната част на мрежата.

" Чуковете " станаха създатели на първото действително голово състояние в мача, което беше пропиляно от Никола Влашич. Англичаните извършиха заучено състояние от фаул, а за хърватина оставаше да се разпише с глава от близко. Ясин Бону не мръдна, само че това не се оказа съдбовно, тъй като пусна дясната си ръка и направи ужасно избавяне.

Севиля употребява оставените пространства по най-благоприятен метод и в 26-ата минута Акуня видя непокрития Мунир. Ел Хадади не чакаше втора покана и незабавно насочи удар, който мина около дясната греда на Ареола.
 Снимка 566429
Източник:

В 28-ата минута двата отбора си размениха по едно рисково състояние в границите на секунди. При първото Ареола избави изстрел с глава на Ен Несири, до момента в който от другата страна на терена Ясин Бону трябваше да избива компактен шут по земя на дейния Влашич.

Феновете на " Рамон Санчес Писхуан " чакаха сигнал за дузпа в 35-ата минута, когато Ен Несири падна в наказателното поле след контакт с Бен Джонсън. Швейцарският рефер Сандро Шерер обаче не бе на същото мнение и даде знак играта да продължи.

Втората част започва с отлична голова опция за гостите от Острова. Антонио получи подаване към дузпата и защото беше с тил към вратата, националът на Ямайка върна обратно за Сучек. Чешката звезда на " чуковете " насочи хубав изстрел, който беше отразен с класа от Бону.
 Снимка 566432
Източник:

Севиля нямаше доста многообразие в своите дейности и отново след центриране от фланга заплаши Ареола. Юсеф Ен Несири още веднъж надскочи вражеските бранители, само че единствено с цел да види по какъв начин за кой ли път праща кълбото в ръкавиците на френския вратар.

Властелинът на Лига Европа справедливо откри резултата в 59-ата минута. Уест Хем не очакваше заучената обстановка от статично състояние, когато Акуня прати кълбото към далечната греда за дебнещия Мунир Ел Хадади. Бившият състезател на Барселона засече по прословут метод подаването и не остави късмет за реакция на Ареола.
 Снимка 566448
Източник:

Възпитаниците на Хулен Лопетеги можеха да удвоят своята преднина в 70-ата минута. Лукас Окампос получи пас в кулоар, след който точно насочи към далечния ъгъл на Уест Хям. За негово страдание топката не откри мечтаната от него цел. Шанс за подаване имаше и към Ен Несири, само че аржентинецът избра самостоятелните дейности.

Играта на Уест Хем очевидно се освежи с включването на алжиреца Бенрахма. Крилото мигновено подвигна оборотите на английските офанзиви, а в 72-ата минута създаде ужасно състояние за Мануел Лансини. За латиноамериканеца на пръв взор предстоеше най-лесното - да разстреля от близко Бону, но в последния момент на героичен шпагат се хвърли ветеранът Хесус Навас.

Грозни подиуми се разиграха в 89-ата минута, когато Деклан Райс от Уест Хем опита да вдигне на крайници превиващият се на земята Ен Несири. Всичко това сътвори къса блъсканица сред двата отбора, която приключи с жълти картони.
 Снимка 566445
Източник:

Реваншът на олимпийския стадион в Лондон ще бъде след тъкмо седем дни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР