Вечна памет на достойните и смелите, които възвърнаха надеждата и

...
Вечна памет на достойните и смелите, които възвърнаха надеждата и
Коментари Харесай

Радев: Крайовската спогодба върна неделимата от сърцето и духа на България Южна Добруджа

Вечна памет на достойните и смелите, които възвърнаха вярата и възцариха справедливостта за всички от Добруджа и за целия български народ. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в словото си пред жителите и гостите на Добрич, с които означи Деня на града и 80-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа в рамките на България, оповестиха от пресцентъра на президентството.

Държавният глава акцентира, че във всеки добруджански дом е жив разказът за десетилетията на мрачевина, в които техните предшественици са живели откъснати от Отечеството. Пази се родовият спомен за изкуствените граници и неразрешената българска тирада и отекват плачът за жертвите, страданията на мъчениците и бедите на разселените.



„ Поколения гледаха към бъдещето с откровена вяра тази чудовищна неправда да бъде поправена и този ден настъпи “, уточни президентът.

Подписването на Крайовската конвенция през 1940 година отбелязва успех на българската дипломация и дава горделивост и светлина на изтощената от национални произшествия и тежките клаузи на Ньойския диктат България. „ Йовковата Добруджа, неделима вечно от сърцето и духа на България, се завърна още веднъж в рамките на нейните неоспорими граници “, акцентира Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и цитира думите на поета Кирил Христов, очевидец на епохата: „ Затварят се живи рани “.



Трябва да помним, че Добруджа е люлката на българския жанр и държавност и всяка стъпка тук среща нашето славно минало, акцентира още президентът. На жителите на Добрич Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на пожела да са все по този начин горди наследници и да пазят националните обичаи, жанр и памет.

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на одобри почетния строй и взе участие в тържествената заря-проверка на площад „ Свобода “ по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската конвенция и възвръщането на Южна Добруджа на България.



(Снимки: Прессекретариата на президентството)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР