Вечеря на ниво Мишлен на ръба на Космоса може да

...
Вечеря на ниво Мишлен на ръба на Космоса може да
Коментари Харесай

Вечеря на ръба на Космоса? Резервациите са отворени, местата свършват бързо

Вечеря на равнище " Мишлен " на ръба на Космоса може да стане действителност следващата година, в случай че френската компания Zephalto реализира задачата си.

Основана от някогашния началник на полети Венсан Фаре д'Астиес, компанията към този момент продава " билети за предварителна резервация " за идни пътувания в капсула под налягане, наречена " Селест ", прикрепена към стратосферен балон.

Капсулата ще се издигне на височина 25 км, с цел да може гостите да се насладят на гледката към Земята. Между панорамните гледки пасажерите ще се любуват на изискана вечеря, написа CNN.

Билетите за предварителна резервация са на цена от 10 000 евро и дават опция на купувачите да запазят място, когато бъдат пуснати в продажба. В общи линии пътуването със " Селест " излиза 120 000 евро.

Местата на борда на първите полети от края на 2024 година доникъде на 2025 година към този момент са изчерпани и в този момент се продават предварителни резервации за средата на 2025 година и нататък, оповестяват от компанията.

Капсулата може да транспорти шестима пасажери и двама водачи до оптималната височина единствено за 90 минути, със скорост 4 метра в секунда.

След това се носи над Земята в продължение на три часа - задоволително време, с цел да се насладите на многостепенна вечеря и няколко чаши изтънчено френско вино.

През последните години компании за галактически туризъм като SpaceX, Blue Origin и Virgin Galactic вършат все по-уверени стъпки в тази област, обещавайки да трансфорат космоса в идващото наложително място за отмора.

Основаната през 2016 година, Zephalto не е единствената, която се надява да транспортира пасажери до Космоса с балон с парещ въздух. Space Perspective от Флорида към този момент приема резервации за своя галактически транспортен съд Spaceship Neptune, добавя още CNN.

Атмосферата в " Селест " припомня на тази на борда на аероплан, единствено че с по-невероятни гледки и първокласно чувство. Интериорът на капсулата под налягане ще бъде дело на френския дизайнер Жозеф Диранд. Проектите към момента не са оповестени от компанията.

Zephalto твърди, че работи в тясно съдействие с френската галактическа организация CNES по плана и смята авиационната компания Airbus за един от своите сътрудници.

Балонът, който ще се задвижва с хелий, ще би трябвало да има документи от Европейската организация за авиационна сигурност като търговски аероплан.

Компанията отбелязва, че е приключила три пилотирани частични тестови полета, като за по-късно тази година е плануван още един, който би трябвало да премине през цялото пътешестване.

Полетите ще бъдат налични за хора от всички възрасти и не е нужна предварителна подготовка.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР