Вечерта, преди да поиска линейката, той каза, че много го

...
Вечерта, преди да поиска линейката, той каза, че много го
Коментари Харесай

Говорителят на Спешната помощ в София с подробности за смъртта на д-р Стамов

Вечерта, преди да изиска колата за спешна помощ, той сподели, че доста го е боязън. И тук желая да уточня, че доктор Юлиян Стамов не желае кола за спешна помощ, тъй като е в тежко положение, а с цел да бъде приет в болница и да му бъде направена фотография на белите дробове. Това съобщи в студиото на "Тази заран " по bTV представителят на Спешна помощ в София Катя Сунгарска.

,,На 18-и юли доктор Стамов и още двама сътрудници отиват на адрес при пациент с кардиологични проблеми. Не знам какъв брой време остават вкъщи на пациента, само че знам, че той по-късно бива превозен във ВМА, където след това издъхва. Направен му е тест за COVID-19, който излиза позитивен. Така на 21-ви юли сътрудниците от ВМА ни се обаждат и споделят, че резултатът е позитивен. Още в същия ден ние се свръзваме със столичното РЗИ и на идната заран в 8.00 часа тримата сътрудници, отишли на адреса, би трябвало да дадат проба за ковид. На вечерта на 21-ви против 22-ри доктор Стамов желае кола за спешна помощ за друго болнично заведение, където да бъде тестван и да му бъде направена фотография на белите дробове'', изясни Сунгарска.

Проф. Иво Петров с коментар за умрелия доктор от Спешна помощ

В последна сметка той съумява да убеди своя другар и сътрудник, който е водач на кола за спешна помощ, да го откара в болничното заведение и това става в персонален диалог по телефона. На 27-и доктор Стамов се обажда и споделя, че антибиотиците не му оказват помощ и той незабавно е признат в болнично заведение в среднотежко положение, показа още представителя на столичната Спешна помощ.

Починалият доктор от Спешна помощ най-вероятно се е заразил с COVID-19 пет дни преди да развие първите признаци

Катя Сунгарска изрично отхвърли изказванията, че медиците в София посещават домашни адреси без нужните защитни средства.

Всички екипи на Центъра за незабавна здравна помощ са оборудвани с самостоятелен шлем, пет маски с висока отбрана, ръкавици и дезинфектанти. Оборудвани сме с съвсем всичко, само че не разполагаме само с бял гащеризон, обясни тя и увери, че след всеки адрес защитните дрехи се сменят и изхвърлят в избрани контейнери, а колите за спешна помощ постоянно се обеззаразяват, когато се връщат от случай на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР