Вечерта на връх Атанасовден в хотел Ленсбъроу в центъра на

...
Вечерта на връх Атанасовден в хотел Ленсбъроу в центъра на
Коментари Харесай

Издигането на православен храм събра българи на Гала вечер в Лондон

Вечерта на връх Атанасовден в хотел „ Ленсбъроу ” в центъра на Лондон българи от целия свят се събраха обединени от една идея – построяването на православен храм в английската столица и набирането на средства за градежа му.

За задачата се състоя специфичната Гала вечер под патронажа на Негово Високопреосвещенство Западно - и Средноевропейски митрополит Антоний, принц Кирил Сакскобурготски и посланика на България във Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия - Марин Райков. Сред уредниците и донорите на влиятелното събитие се откроиха имена на Ирина Бехар, Габриела Кирова и на редица представители на българския бизнес и интелектуален хайлайф.

Известният човеколюбец, донор и цивилен деятел Габриела Кирова съобщи пред медията ни: ”В Англия живеят над 200 000 хиляди българи. Аз самата дълго съм живяла там. Ние българите бяхме едни от дребното, които нямаха почтена постройка за своя личен храм. Имаше параклис в едно непретенциозно помещение до посолството ни. Като българка се веселя, че това се трансформира и че стартира този градеж, тъй като както е казано: „ България е там и където има и един българин ”.

Църквата ще носи името на небесния покровител и настойник на българския народ Свети Иван Рилски. Проектът е дело на прочут проектант и ще съчетава себе си традициите на средновековните български храмове в Плиска, Преслав и Сердика. В Западна Европа български православен храм не е строен от повече от 100 години.

 

Сподели:

Още от Любопитни

 Тежък удар за принц Уилям! Никой не очакваше това

Тежък удар за принц Уилям! Никой не очакваше това

19 яну 19:01 0 14756  Мелания Тръмп в сълзи на погребението на майка си! (Покъртителни снимки)

Мелания Тръмп в сълзи на погребението на майка си! (Покъртителни снимки)

19 яну 18:55 0 5159  Леонардо ди Каприо се изниза като мишка от някогашната си

Леонардо ди Каприо се изниза като мишка от някогашната си

19 яну 11:06 1 3066  Нойзи гневен на Мария: По стомах ще ми лази, когато ме види с друга! (ВИЖ ПОТРЕСА)

Нойзи гневен на Мария: По стомах ще ми лази, когато ме види с друга! (ВИЖ ПОТРЕСА)

18 яну 17:59 0 272139  Годеницата на Джеф Безос втрещи с вулгарни устни и колене на бабичка (Лорън Санчес си сподели всичките недостатъци – Снимки)

Годеницата на Джеф Безос втрещи с вулгарни устни и колене на бабичка (Лорън Санчес си сподели всичките недостатъци – Снимки)

18 яну 17:57 0 33852  Ексклузивно! Синът на Джулиана Гани с магически рожден ден! 20-килограмова торта с “летящи ” мечета и саксофон в чест на дребния принц Кай

Ексклузивно! Синът на Джулиана Гани с магически рожден ден! 20-килограмова торта с “летящи ” мечета и саксофон в чест на дребния принц Кай

18 яну 12:30 1 3668

Коментирай

Име * Email Коментар *

0 Коментара

Най-четени Най-коментирани  Адекватна ли е?!? Отчаяната Михаела Маринова потърси брачната половинка на обичания си! (изяде

Адекватна ли е?!? Отчаяната Михаела Маринова потърси брачната половинка на обичания си! (изяде " дебелия ", той е бесен)

270018 1  Нойзи гневен на Мария: По стомах ще ми лази, когато ме види с друга! (ВИЖ ПОТРЕСА)

Нойзи гневен на Мария: По стомах ще ми лази, когато ме види с друга! (ВИЖ ПОТРЕСА)

269612 0  Падение: Застаряващи чалгарки си вършат пиар на гърба на умрели мутри! (Кали сякаш не спала с Главния, а я видели да му върти...)

Падение: Застаряващи чалгарки си вършат пиар на гърба на умрели мутри! (Кали сякаш не спала с Главния, а я видели да му върти...)

52458 0
Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР