Вечерната част от обявеното като всенародно въстание срещу властта в

...
Вечерната част от обявеното като всенародно въстание срещу властта в
Коментари Харесай

Масови проверки и за вечерната част на въстанието

Вечерната част от оповестеното като всенародно въстание против властта в България събра в региона на Триъгълника на властта недоволните от премиера и основния прокурор. По-малко на брой от предходното мероприятие на 2 септември бяха посрещнати от забележителен брой служители на реда.

" Това е тънката алена линия сред нас и властта. Ние пазим полицията. Нас не ни е боязън ", сподели един от уредниците.

Органите на реда бяха готови. Народното събрание беше обградено от полиция и жандармерия. На входа бяха ситуирани три коли за спешна помощ.

Малко след 10.00 ч. полетяха и яйца към постройката на Народното събрание. Този път те бяха доста по-малко на брой спрямо 2 септември, нямаше и замеряни служители на реда.

Преди обяд протестиращите се насочиха към Министерския съвет. С шествие придвижиха голям народен байрак пред постройката.

 Снимка: "Булфото "

От трибуната недоволни стачкуващи обявиха, че протестиращи са затрудняват да стигнат до митинга поради инспекциите. Част от недоволните се насочиха към едно от КПП-тата и влязоха в разговор с полицията.

Сутринта при особено претършуване полицията откри рискови предмети в градинката и храстите пред Народния спектакъл. Шестима бяха арестувани още в първите часове на митинга. Те са открити на КПП-тата в необятния периметър. Двама са оповестени за търсене, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Три лица са носили неразрешени предмети, само че са отказали да ги оставят. При един са липсвали персонални документи.

 Снимка: "Булфото "

Назначената и направена експертна информация уточни по-късно съществуване на транспарантна запалителна течност, както и черна и алена багра в част от откритите от служителите на реда бутилки.

 Снимка: "Булфото "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР