Вечер, посветена на борбата със ХИВ/СПИН, ще проведе в Младежкия

...
Вечер, посветена на борбата със ХИВ/СПИН, ще проведе в Младежкия
Коментари Харесай

Младежкият общински съвет в Стара Загора с инициатива за Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

Вечер, отдадена на битката със ХИВ/СПИН, ще организира в Младежкия дом довечера от 19:00 часа Младежкият общински съвет (МОС). Ще има викторина, презентации и лекция по тематиката, а във фоайето ще работи и кабинет за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ/СПИН. С самодейността си младежите означават 1 декември, Световния ден за битка с ХИВ/СПИН.
Утре, в парк „ Пети октомври “, от 11:30 часа, ще се открие галерия Art Isn`t Dismissed by Sickness. Тя е по план на МОС, подсилен от Младежка банка, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, и изпълнен от младежите. Чрез него те желаят да се увеличи осведомеността за ХИВ/СПИН и да покажат, че стигмата е преодолима. С мотото „ Незнанието е най-големият риск “ младежите приканват хората да се замислят дали воденето на полов живот без да се вземат превантивни ограничения си заслужават живот на хапчета. По-късно те ще създадат акция в един огромните търговски центрове, която ще приключи с флашмоб.
От 1998 година Световният ден за битка със СПИН годишно се отбелязва на 1 декември. Посветен е на повишение осведомеността за СПИН-пандемията, породена от разпространението на вируса ХИВ и в памет на починалите от заболяването. Правителствени и неправителствени организации по света нормално означават този ден с лекции за заболяването, както и контрола и предварителната защита ѝ. Тази година Европейската седмица за проучване на СПИН и хепатити е под мотото „ Узнай своя статус”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР