Вечер на легендите 2022 е надсловът на тазгодишното издание на

...
Вечер на легендите 2022 е надсловът на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

"Вечер на легендите 2022" е надсловът на тазгодишното издание на рок фест "Денят след July Morning" в Твърдица

" Вечер на легендите 2022 " е надписът на тазгодишното издание на рок фест " Денят след July Morning " в Твърдица, който се организира до " Потопената черква ", язовир Жребчево.

" Община Твърдица и Общинският съвет благодарят за поддръжката и доверието, които ни давате от 2017 година за провеждането на това прелестно събитие на брега на бент. Жребчево, на фона на силуета на " Потопената черква ". Всяко едно мероприятие има своите възходи и застои. Джулай морнинг – Потопената черква – Твърдица, не прави изключение. Факт е невижданата поддръжка за концепцията - да вземем за пример от Благовест и благотворителното преплуване на язовир Жребчево от този необикновен юноша или откровената поддръжка на група " Епизод ", с цел да бъде поставено началото, факт е пропускането на изданието заради връхлетялата ни пандемия, факт е риска следващото издание да не се организира по ред аргументи, само че е реалност и упорството от уредниците да намират метод да го осъществят още веднъж и още веднъж ", оповестяват уредниците.

" Рок феста, който към този момент се трансформира в традиция е освен това от концепция. Повече е от желание на група уредници. Той е…Вяра. Той е…Преди всичко, българско. Организатори още веднъж са община Твърдица и Общински съвет Твърдица. Участват част от музикалните митове на България: Йордан Георгиев – Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски, Епизод, Конкурент, Диана Експрес, Фактор. Програмата ще стартира с осъществяване на подгряващата ученическа група Монолог, а малко преди среднощ ще се насладите на осъществяването на рок части от гайдарски състав " Христанов " и групировка " Гайдари ". Изявите на групите ще приключат към два часа през нощта, само че в останалата част можете да се доверите на сетовете на Данчо стълбицата, DJ Борис Беленски и група Монолог. Кой споделя, че купона би трябвало да продължи единствено до изгряването на юлското слънце ", пишат от община Твърдица.

 Програма на рок феста Програма на рок феста Източник: Община Твърдица
" Всички, които желаят да го продължат и в деня след July Morning могат да разчитат на нас. Близо до сцената могат да употребяват услугите на добра скара каравана, обезпечено е място за гратис разтягане на палатки, каравани и кемпери. Най-бързо развиващия се рок фест в България проведен на фона на един от знаците на стоицизма ни - " Потопената черква " Ви чака. Входът и тази година е свободен. Ние сме основателите на Рок фест " Твърдица и църквата ". Фестът на легендите на българския рок и техните модерни наследници ".

Организаторите се обръщат към почитателите на рока:
" Приятели, никой обаче не е създавал историята на " Потопена черква ", носеща името на светеца Иван Рилски. Просто тя води началото си от 1891 година, когато църквата е издигната от тревненски майстори. Градежът на храма и стенописите му са напълно със средства на елементарни работливи хора живеещи в селото, вярващи в положителното бъдеще за тях и децата им и искащи тази религия да остане и след тях. Но идват други времена и водите на язовирът издигнат в интервала 1959- 1966 година потопяват на дъното му селата - Жребчево, Запалня и Долно Паничерево. Не могат да " потопят " обаче заложена религия. Би трябвало постройката на църквата от дълго време да е история като стотиците къщи от селата. За наша наслада история е не разрухата, а ориста на признака на вярата и стоицизма – устоялата на времето и водите " Потопена черква ". История " основана " не от индивида, а от самата нея, отказвайки изрично да " загине " от водите на язовира. Така, както ние отхвърляме да " загинем " като нация заливани от поройните води на дезинформацията, забвението, деградацията и заличаването. Очакваме Ви още веднъж. Тук, в Твърдица, при източника на тази религия - вярата в оцеляването, която потопената черква дава на всички, които са я посетили. В тези дни имаме потребност от религия. А Потопената черква дава най мощната такава. Веднъж попитаха – чия е църквата? Истината е, че не знам. На територията на община Твърдица е. Но..... Ничия ли е!? Или на хората!? Вероятно на господ, каквото и да съставлява той!? А може би на всички ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР