“Вече знаем, че психотропните лекарства са играели важна роля в

...
“Вече знаем, че психотропните лекарства са играели важна роля в
Коментари Харесай

Нищо Чудно, Че Са Говорили С Боговете! Откриха Наркотиците На Древните Шамани!

“Вече знаем, че психотропните медикаменти са играели значима роля в религиозния живот на народите, които са живели в централните и южните региони на Андите. Досега обаче не можехме да си представим, че употребяват толкоз доста разнообразни субстанции, като ги комбинират по необикновен метод. Това е най-голямото изобретение от този тип в Южна Америка ”, съобщи Хосе Каприлес от Пенсилванския университет във Филаделфия.

Много антични нации и модерни племена, основали примитивна социална система, необятно са употребявали и употребяват разнообразни психоактивни субстанции в своя набожен и даже във всекидневието си. Така да вземем за пример инките давали на децата, които принасяли в жертва, тинктури от листата на кока.

Амазонските индиански племена постоянно употребяват в своята религиозна процедура аяхуаска напитка, направена от така наречен лиана на духовете. Тази психоактивна примес е дестилат от тропическа лоза Banisteriopsis caapi и листата на някои други растения. Двата съществени съставния елемент на тази примес са диметилтриптамин (DMT) и блокерите на моноаминооксидазата, които оказват помощ на молекулите на наркотичната примес да преминат през червата.

Учените, както отбелязва Каприлес, от дълго време се интересуват от това по какъв начин се появяват такива обичаи и каква роля могат да играят в обществата на индианците и другите примитивни нации на Земята. Тяхното потребление не постоянно може да бъде обвързвано само с „ общуването с духовете “. Например, наблюдението на живота на пигмеите в Африка демонстрира, че те пушат и ядат листа от канабис, с цел да се отърват от чревните паразити.

Извършвайки разкопки, Каприлес и неговите сътрудници разкрили много тежка кожена чанта, съдържаща доста характерен набор от предмети, които биха могли да се опишат като „ работен набор на античния шаман “.

В тази чанта учените намерили ритуална превръзка за главата, тръба за пушене във формата на мъж, украсена с човешка коса, ножове от костите на лами, както и дребна чантичка, направена от три лисици. Вътре имало сушени билки с неразбираем състав.

След разбор на изотопния състав на веществата в огромната торба, учените разкрили, че е направена преди към хиляда години, когато царството на Пукин доминирало в тази част на Боливия. Столицата била именитият град Тиуанако, митичното отечество на първите владетели на империята на инките.

Резултатите от химичния разбор на билковата примес в по-малката чанта мощно изненадали археолозите: в нея имало шест разнообразни мощни психотропни субстанции, в това число съставни елементи на аяхуаска, листа от кока, халюциногенен дестилат от кожата на жаба от типа Bufo alvarius, растение от рода Anadenanthera и псилоцин от " вълшебен гъби ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР