Вече знаем, че партиите, особено тези, които за първи път

...
Вече знаем, че партиите, особено тези, които за първи път
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Връчването на мандат ще принуди „Има такъв народ“ да започнат политически разговор

Вече знаем, че партиите, изключително тези, които за първи път са в Народното събрание, доста желаят да създадат държавно управление. Няма обаче безапелационен отговор за какво би трябвало да бъде формирано държавно управление и за какво този парламент би трябвало да продължи да работи, както и има ли цели, към които да се направи такова държавно управление. Тази позиция изрази в изявление за БНР политологът Христо Панчугов.

Относно разновидността на ГЕРБ да предложи държавно управление отпред с Даниел Митов политологът счита, че това е опит да се покаже, че ГЕРБ е назад в играта, не наподобява съществено и е ясно, че ще се провали. Според Пангугов през последните месеци българското общество е получило чувството, че Бойко Борисов към този момент не може „ да ги бие всичките ".

Христо Панчугов чака позиционна игра в границите на новия парламент.

Предложението за мажоритарна изборна система за него е „ искрено безумство ", тъй като по думите му тя има последствия надалеч оттатък този парламент.

„ Това още веднъж за какво е? Защото ГЕРБ има вяра, че мажоритарната изборна система може да промени българската политика, или тъй като би трябвало да хвърлим кокалче на останалите политически обединения и да ги гледаме по какъв начин те няма да го одобряват? "

„ Най-добрата вест тук е, че това, че ще се връчи мандат на Слави Трифонов, ще принуди „ ИТН " въпреки всичко да стартират да водят политически диалог ", разяснява Панчугов в предаването „ Преди всички ".

„ Връщането на мандата също е политически диалог. Той би трябвало да бъде върнат с избрани претекстове. Това още веднъж ще ни даде ориентир за тяхната тактика оттук насетне или за невъзможността им да произведат такава тактика ", добави той.

Третият мандат би било разумно да бъде връчен на политическа групировка, която беше родена и се образува към митингите, от които президентът се опита да бъде част, съобщи още Христо Панчугов. Според него и „ Демократична България ", и „ Изправи се! Мутри вън! " са евентуален получател на третия мандат.

Трябва да сме доста деликатни към работата на идващия парламент, без значение дали той ще създаде държавно управление или не, акцентира Христо Панчугов.

„ Ако той не създаде държавно управление, в границите на идващите месец-два могат да се сътворят извънредно огромни нелепости. Под привидната и благовидна причина да се промени българската политическа система и имайки поради настроенията, които виждам в границите на по-голямата част от тези парламентарни обединения във връзка с българските избори, могат да се натворят такива нелепости, от които да не можем да излезем в идващите няколко парламентарни цикъла. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР