Вече започва да сработва ... Над 50% от хората няма

...
Вече започва да сработва ... Над 50% от хората няма
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Вече започва да сработва колективният имунитет

„ Вече стартира да сработва... Над 50% от хората няма и да реагират на вируса, тъй като имат преимунитет от предходни срещи с коронавируси... Виждаме страни с фрапантни ограничения, при които обстановката не е по-добра. Много може да се спори до каква степен ограниченията са ефикасни. Хората се защищават на публични места, само че в фамилна среда това не е по този начин “. Това разяснява пред БНР проф., шеф на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология на Българска академия на науките.
Той акцентира, че серотипът на вируса от Англия е с две съществени разновидности и че би трябвало да се знае, че през другите етноси и групи вирусът се движи по друг метод, което се дължи на характерната среда, която обезпечава генофондът на даден етнос.
„ Фактът, че един вирус е доста по-заразен в една страна, не значи, че ще е подобен в друга - може да е повече или по-малко инфектиран “.
 Научен боязън: Заразяваме се още веднъж, груповият имунитет против ковид е неосъществим Научен боязън: Заразяваме се още веднъж, груповият имунитет против ковид е неосъществим
Втора вълна на COVID-19 в единствения град в света, за който се смяташе, че може да е достигнал групов имунитет против новия коронав...
Проф. Чорбанов добави:
„.. В Израел, да вземем за пример, чакаме, че от март нататък няма да има заболеваемост, което ще е доказателство и за успеваемостта на имунизациите “.
По мотив имунизацията, по която работи екипът в Българска академия на науките, имунологът разгласи, че се чака позволение от организацията, контролираща опита с лабораторни животни. Когато това решение се получи, пробната работа ще продължи.
„ В контакт сме с лаборатории, които да ни обезпечат вирус, с цел да създадем действителни проби за качеството на имунизациите. Това е нещо, което би трябвало да се направи, с цел да се ревизира какъв брой е действително протективна. По отношение на доста от другите ваксини това не е правено... Дори да е привършила, до момента в който нашата ваксина стане подготвена, в случай че тя е минала сполучливо всички проби, то тази платформа за правене на ваксини, може да бъде употребена доста сполучливо във всевъзможни бъдещи случаи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР