Безплатните карти на Disney World са най-новият фронт във войната между назначените лица на Disney и DeSantis

...
Вече замесени в две съдебни дела с Disney, назначените от
Коментари Харесай

Вече замесени в две съдебни дела с Disney, назначените от губернатор Рон ДеСантис членове на борда, който контролира управителния район на Disney World, в понеделник започнаха битка срещу компания на нов фронт — безплатни пропуски и отстъпки за служителите на района.

Членовете на борда на окръга за надзор на туризма в Централна Флорида подадоха жалба до главния инспектор на щата, твърдейки, че милионите долари в сезонни карти, т.к. както и отстъпките за хотели, стоки, храни и напитки, които техните предшественици, подкрепящи Дисни, предоставиха на служителите на управляващите дистрикти, се равняват на неетични ползи и привилегии.

Само миналата година, преди назначените от ДеСантис да поемат управителния съвет и тя все още се контролираше от поддръжници на Disney, около 2,5 милиона долара отстъпки и пропуски бяха дадени на служителите на районите и техните семейства, каза бордът в съобщение за новини.

Споразумението беше самоцелно за компанията, защото насочи пари обратно към Disney, като дистриктът пое сметката, се казва в съобщението.

Disney не отговори на имейл с искане за коментар. Говорител на борда не отговори на искане за писмото, изпратено до главния инспектор, който разследва измами, лошо управление, разточителство и злоупотреба.

Споразумението изглежда по-скоро като облага на служители измама на данъкоплатеца, подобно на начина, по който преподаватели в университет могат да получат безплатни пропуски за спортни събития или безплатно обучение за членовете на семейството си, каза Ричард Фоглесонг, почетен професор в колежа Ролинс, който написа окончателен разказ за управлението на Disney World в книгата си „Женен за мишката: Walt Disney World и Orlando.”

Жалбата от назначените от DeSantis идва, когато областният администратор, когото те назначиха миналия май, е изправен пред собствена етична дилема. Глен Гилзеан, който печели 400 000 долара годишно на новата си работа, също е председател на Комисията по етика във Флорида. Той не може едновременно да бъде член на борда на комисията и да работи за окръга, защото комисията забранява на държавните служители да служат в нейния борд, каза адвокат на комисията миналата седмица в правно становище.

Бивка между ДеСантис и Disney започна миналата година, след като компанията, изправена пред значителен вътрешен и външен натиск, публично се противопостави на щатския закон, забраняващ уроците в класната стая за сексуална ориентация и полова идентичност в ранните класове.

Като наказание, ДеСантис пое управлението на областта чрез законодателство беше прието от контролираното от републиканците законодателно събрание на Флорида и назначи нов съвет от надзорници, който да наблюдава общинските услуги за обширните тематични паркове и хотели. Но правомощията на новите надзорни органи върху проектирането и строителството бяха ограничени от споразуменията на компанията с предшествениците, поддържащи Disney, които бяха подписани преди новият борд да поеме управлението.

В отговор законодателите на Флорида приеха законодателство, което отмени тези споразумения.

Disney съди DeSantis във федералния съд, твърдейки, че губернаторът е нарушил правата на компанията за свобода на словото. Окръгът съди Disney в щатския съд, като иска да анулира споразуменията.

___

Следвайте Майк Шнайдер в Twitter на @MikeSchneiderAP

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР