Вече загубихме бройката на пътите, в които Дубай успява да

...
Вече загубихме бройката на пътите, в които Дубай успява да
Коментари Харесай

Басейнът-рекордьор в небето на Дубай

Вече загубихме броя на пътите, в които Дубай съумява да ни изуми с следващото архитектурно решение . Арабското емирство се появява за едвам няколко десетилетия като мираж в пустинята и не стопира да притегля интереса на всички по света, както и милиони туристи годишно.
 Катар, HAADS и новият 5-звезден въртящ се хотел във водите на емирството
Новото украшение на Катар

Още един 5-звезден плаващ хотел, и то какъв

А следващата атракция там, която си заслужава да се посети, е най-високият инфинити басейн в света , който неотдавна се хвали и с връх на Гинес.

Той се намира в комплекса Address Beach Resort, на последния, 77-и етаж на хотела, на височина от 293,90 м . Само за съпоставяне - Айфеловата кула е висока 300 м.

Басейнът е с размер 500 кубически метра и повърхност цели 560 кв.м., което го трансформира в едно същинско езеро в облаците. А със своите размери - дължина 94.84 и широчина 16.5 м., е двойно по-голям от олиимпийски басейн . В най-дълбоката си точка обаче е едвам 1.2 м.

С резултатът за безконечност, реализиран посредством специфичната структура с незабележим борд, той се слива със синия небосвод , на който се открояват гледките към фамозните Ain Dubai и Jumeirah Beach.

Басейнът е отворен за посещаване за посетители на хотела на 21 години. Можем да се насладим на гледката и да си създадем и няколко фотоси и като си резервираме маса в ресторанта на 77-я етаж на хотела Zeta Seventy Seven, където в действителност се намира и басейнът, предава CNN.
 Амстердам, хотел Waldorf Astoria, основният готвач Сидни Шут, пандемията и доставката на бургери до домовете
Какво има в бургера на готвач с две звезди „ Мишлен “

Абсолютен шлагер измежду жителите на Амстердам

А откакто така и така след там, можем да минем и около още една забележителност в Address Beach Resort, която също има връх на Гинес. Комплексът се състои от две високи здания, свързани между тях както в основата, по този начин и с мост в небето. В него в действителност се обитават първокласни жилища на 294,36 м. височина, а върхът е точно за подът им, който е най-високо разположеният в света.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР