Вече за никого не е тайна, че германската марка Opel

...
Вече за никого не е тайна, че германската марка Opel
Коментари Харесай

Opel Grandland X: Отгоре Opel, отдолу Peugeot

Вече за никого не е загадка, че немската марка Opel принадлежи на френския тръст PSA Peugeot Citroen. Оказва се обаче, че доста преди формалната промяна, германците са почнали да употребяват технологиите на французите. Доказателство за това са новите два модела на Opel - Crossland X и Grandland X, конструирани надлежно на платформите на Peugeot 2008 и 3008. Новият Grandland X е най-големият кросоувър в гамата на Opel и това се подсказва от името му. Външният тип и интериорът на новия кросоувър подсказват, че това е един същински Opel, само че невидимото за очите – платформата и задвижването са дело на Peugeot. Благодарение на прецизната инженерна симбиоза, резултатът е един отлично изглеждащ кросоувър, задвижван с ефикасен турбодизелов мотор и предлагащ на пасажерите приятни улеснения, присъщи за моделите от по-високите класове.

В дизайна на Opel Grandland X няма нито един подробност от екстериора на Peugeot 3008. Grandland X е въздържан по немски. Той е за тези, които не желаят да се открояват с Peugeot или да харчат пари за немски премиум SUV. Размерите на Grandland X са съвсем същите като на Antara. Дължината на модела е 4477 мм, широчината е 1856 мм, височината е 1609 мм, а междуосието е 2675 мм. Освен това Grandland X е с 20 см по-дълъг от Opel Mokka X. Новият модел се отличава на външен тип с съвременни динамични линии и солидна офроуд визия. Предлага се двуцветна контрастираща каросерия, при която черният покрив прелива гладко във впечатляващата трета колонка, свързваща динамичната задната част. Новият SUV е екипиран с новаторски светодиодни фарове AFL LED излъчват ярка светлина, която трансформира нощта в ден и автоматизирано се приспособява към пътната обстановка. Opel Grandland X обезпечава и оптимална видимост при нощно шофиране без заслепяване на останалите водачи.


Всичко в интериора на Grandland X е изцяло достоверно за Opel и няма никаква аналогия с Peugeot 3008. Пластмасата в Opel Grandland X е мека, сглобката е с високо качество. В тъмното салонът на Opel Grandland X е осветлен от тънки светодиодни линии. Джобовете на вратите също са осветени, което е доста комфортно през нощта. Германският кросоувър е оборудван с предна камера Opel Eye, която се грижи за различаване на знаците за скорост и предизвестие за овакантяване на лентата. Маневрирането в града е облекчено оптимално посредством панорамната камера за задно виждане с 180-градусов ъгъл на преглед обратно или 360-градусовата камера за цялостен преглед към автомобила. Премиум аудиосистемата във високите равнища се грижи за висококачествения тон в салона.

Шумоизолацията в салона на Grandland X е по-добра, в сравнение с в Peugeot 3008. Пътниците седят комфортно в типичните за SUV високи седалки, които улесняват качването и слизането и усъвършенстват видимостта. На задните седалки има задоволително място и за краката, и за главите на пасажерите. Дори и за трима възрастни индивида ще пътуват комфортно. Новият Opel Grandland X има необятен багажник с потенциал 514 литра. Ако се прегънат облегалките на задните седалки, пространството се усилва до 1652 литра. Образува се еднакъв под, който разрешава да се транспортират обемисти товари като мебели или електроуреди. Когато ръцете ви са заети, капакът на багажника на Grandland X може да се отваря и затваря с крайник. Леко придвижване под задната ризница и вратата на багажника се отваря или затваря.

В момента за задвижването на Opel Grandland X се оферират единствено два мотора - 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор с мощ 130 к.с., смесен с 6-степенна механична или 6-степенна автоматизирана скоростна кутия, както и 1,6-литров турбодизелов мотор със 120 к.с., комбиниран също с двете 6-степенни трансмисии. Преди броени дни Opel разгласи, че двигателната гама ще се обогати с 2,0-литров турбодизелов мотор с мощ 177 к.с., обвързван с новата 8-степенна автоматизирана трансмисия.
Тестваният Opel Grandland X е с 1,6-литровия турбодизелов мотор с мощ 120 к.с. В композиция с опционалната 6-степенна автоматизирана скоростна кутия този елемент е много еластичен и се показва чудесно както и в града, по този начин и на пътя. Ускорението до 50 км/ч е бодро, а за изпреварване е нужна по-голяма видимост. Автоматикът работи без закъснение и навреме превключва предавките. На автомагистралата Opel с лекост поддържа 140 км/ч. Дизеловият мотор е пестелив, като разходът в града беше 5,8 л/100 км, на извънградско падна до 4,5 л/100 км.

Инженерите на Opel са настроили окачването на Grandland X по друг метод, в сравнение с в Peugeot 3008, само че все пак немският SUV не вози по-лошо от френския. Управлението на Opel Grandland X даже е по-добро от това на Peugeot 3008. Шофьорът има прелестно чувство, че ръководи солидна кола, която вози удобно и обезпечава прелестно пътешестване. Дори и когато за първи път седнете зад кормилото на Opel Grandland X, имате чувството за точните габарити на колата. Шофирането по тесни улици и паркирането не са проблем за компактния градски кросоувър. Ако несъзнателно пресечете маркировката, когато е включена системата за следене на лентата, кросоувърът завива изцяло независимо.

Връзката на Opel Grandland X с Peugeot 3008 се демонстрира най-добре в задвижването. Както и при 3008, по този начин и при Grandland X, задвижването е единствено на предните колела. За да се преодолее по този начин наречения офроуд оказва помощ аналогичната на френската система Grip Control, която при германците се споделя Intelli Greep с пет режима, в това число за пясък, тиня и сняг. Все отново Opel Grandland X е градски кросоувър, тъй че няма проблем с неналичието на задвижване на четирите колела. С предно предаване Grandland X е по-евтин за поддръжка и употреба. Според европейската статистика съвсем 90% от притежателите на SUV със задвижване 4х4 в никакъв случай не са карали в сериозна тиня. Мнозинството от жителите на града се нуждаят от двойно задвижване единствено за по-безопасно шофиране. Сякаш по поръчка, с цел да тествам по какъв начин се държи колата през зимата със системата Intelli Greep, заваля и сняг. Завъртях контролера на системата на режим сняг и Grandland X не загуби сцепление и не прояви податливост към поднасяне. Кросоувърът се оправи без усложнения и в кални коловози.

Peugeot 3008 се оказа доста сполучлив модел. Той беше определен за „ Автомобил на 2017 година” в Европа, което значи, че и Opel Grandland X има огромен късмет да завладее евентуалните консуматори на Стария континент. У нас обаче двете марки имат радикално разнообразни фенове, тъй че в този момент тези, които по някаква причина не харесват френските коли, имат опция да получат съвсем всички техни преимущества в педантичното немско осъществяване. Opel Grandland X е и за тези, на които Peugeot 3008 наподобява преекалено футуристично, а премиум кросоувърите са скъпи.

Технически характерности

Размери
Дължина, мм: 4477
Широчина, мм: 1856
Височина, мм: 1609
Междуосие, мм: 2675
Собствено тегло, кг: 1333
Вместимост на резервоара, л: 53
Двигател
Тип: 4-цилиндров дизелов с турбокомпресор
Работен размер, куб. см: 1560
Максимална мощ, к.с. при об/мин: 120 при 3750
Максимален въртящ миг, Нм при об/мин: 300 при 1750
Скоростна кутия: 6-степенна автоматизирана
Динамика
Максимална скорост, км/ч: 185
Ускорение от 0-100 км/ч, секунди: 12,2
Среден разход, л/100 км: 4,3
Вредни излъчвания СО2, г/км: 112
Цена на модела, лв. с Данък добавена стойност: 51 045 (Innovation)

КОНКУРЕНТЪТ

Размери
Дължина, мм: 4447
Широчина, мм: 1844
Височина, мм: 1620
Междуосие, мм: 2675
Собствено тегло, кг: 1315
Вместимост на резервоара, л: 53
Двигател
Тип: 4-цилиндров дизелов с турбокомпресор
Работен размер, куб. см: 1560
Максимална мощ, к.с. при об/мин: 120 при 3500
Максимален въртящ миг, Нм при об/мин: 300 при 1750
Скоростна кутия: 6-степенна автоматизирана
Динамика
Максимална скорост, км/ч: 185
Ускорение от 0-100 км/ч, секунди: 11,6
Среден разход, л/100 км: 4,4
Вредни излъчвания СО2, г/км: 114
Цена на модела, лв. с Данък добавена стойност: 50 337 (Allure)

Автор: Денислав Стоянов
Снимки: Opel


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Авто  General Motors готви масирано завръщане в Европа General Motors готви масирано завръщане в Европа  Новата шведска марка започва с цени от 160 000 $ Новата шведска марка започва с цени от 160 000 $  Skoda направи специфична Fabia Skoda направи специфична Fabia  Производител на безалкохолно и чипс поръча 100 камиона Tesla Производител на безалкохолно и чипс поръча 100 камиона Tesla  Ford влезе в главите на автомобилните водачи Ford влезе в главите на автомобилните водачи Интервю Още Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия
Отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев върху мораториум...
Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image 32-ма турски жители ще изискат политич...
Група от 32-ма жители на Турция, пристигнали на остров Хиос през почивните дни, ще изиска политическо леговище в Гърция, оповестява елек...
И македонците упорстват за ограничения против мръ... Цветанов: Правителството е устойчиво, нещат... Карадайъ: И след европредседателството има... С 10% са нарастнали приходите от туризъм по... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 17 декември
Овен Тази неделя спазвайте отдалеченост от хора, с които знаете, че не може да „ мелите брашно “ дружно. Не ви трябват сходни...
Министерство на вътрешните работи незабавно търси да наеме 5000 чиновници Асфалтирали улица в Ловеч поради посещаване... Любовта от пръв взор не съществува, твър... Злоупотреби с настаняването на командирова... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Докладът за АЕЦ " Белене " ще бъде публику...
Докладът на Българска академия на науките за АЕЦ Белене ще бъде оповестен, само че първо би трябвало да бъде заличена сензитивната комерсиална информация в него. Това отг...
Освен че излиза на митинг, Българска академия на науките ще сигнали... Гръцкият синод гневен от решението българск... Държавата ще заплаща медикаментите за онкоболн... Франция първа признава независимостта на С...  www.expert.bg  Упражненията, които могат да подобрят паметта ви Упражненията, които могат да подобрят па...  3 неприятни навика на досадните сътрудници 3 неприятни навика на досадните сътрудници  Фейсбук ще ни демонстрира 6-секундни реклами, до момента в който гледаме видеа Фейсбук ще ни демонстрира 6-секундни реклам...  Безработицата е на най-ниското си равнище от 2009 година насам, похвали се Петков Безработицата е на най-ниското си равнище о...  www.iwoman.bg  Какви са изгодите от антиейджинг кремовете Какви са изгодите от антиейджинг кремовет...  Бен Афлек още веднъж в борба с алкохола и дрогата Бен Афлек още веднъж в борба с алкохола и други..  Дневен хороскоп за 17 декември Дневен хороскоп за 17 декември  Пред лицето на загубата Пред лицето на загубата  http://www.sportlive.bg  С първия си гол новият в ЦСКА едвам не докарва инфаркт на майка си (ВИДЕО) С първия си гол новият в ЦСКА едвам не до...  Пропадането на Милан продължава Пропадането на Милан продължава  Дрогба споделя за прочувствените известия, които Салах му изпращал в Челси Дрогба споделя за прочувствените обявен...  Барселона откри в Ла Лига заместника на Бускетс Барселона откри в Ла Лига заместника на... Интервю Още Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и растеж на всички останали медицински действия
Отхвърленото несъгласие на президента Румен Радев върху мораториум...
Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Кметът на Разлог: Подготвяме за концесия минералния плаж в Баня, Кметът на Карлово: Общинските лечебни заведения работят във враждебна среда Нови Най-четени Най-коментирани Opel Grandland X: Отгоре Opel, изпод Peugeot (тест-драйв)... 34 0 Лейбъристите не желаят втори референдум за Brexit... 65 0 При избори през днешния ден Движение за права и свободи се връща третото място, а " Воля " остава отвън Народно събрание... 128 0 В Гърция е задържана група турци, готвели атентат против Ердоган... 176 0 Радев, Манолова и Фандъкова са най-одобряваните персони... 419 2 Дневен хороскоп за 17 декември
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР