Вече втори ден секретарят на българския клуб в Охрид Християн

...
Вече втори ден секретарят на българския клуб в Охрид Християн
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Християн Пендиков отново е в болница заради травмите от побоя

Вече втори ден секретарят на българския клуб в Охрид Християн Пендиков, който бе пребит на 19 януари т.г. от Илия Спасески в града, е в болница. Той се възвръща от тежките контузии, получени от жестоките удари на спортиста. Докато положението му сензитивно не се усъвършенства, той няма да участва на почналото дело против неговия бияч. Лекарите и неговите юристи ще преценяват по кое време Християн може да бъде разпитан в съда. Това изясни пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов.

 „ Християн няма какво ново да каже за побоя. Той ще повтори думите си пред полицията. Свидетелите на случилото се разпитани в съда и те са удостоверили фактологията, изложена от секретаря на българския клуб в Охрид ", уточни Стоянов.



Илия Спасески

Днес съдът в Охрид заседаваше по делото за нападението против Християн Пендиков. „ Не те е позор да се обявиш за българин “. Това са думите, които се били отправени към Пендиков, а след това от ненавист е бил засегнат съществено. Това заяви прокуратурата, която добави, че имат доказателства за всичко и ще потвърдят закононарушението.

На днешното съвещание бяха показани доказателствата на обвиняването, измежду които и записът от охранителните камери, които са снимали случилото се на 19 януари вечерта пред ресторант в Охрид.

На тях се вижда по какъв начин сред паркирали коли двама младежи бият трети, който е в защитна позиция. Виждат се удари в главата и гърба, по какъв начин битият пада на земята и единият от двамата го рита в горната част на тялото. На записа изплува и трети човек, който доближава и следи протичащото се, само че не взима присъединяване в побоя.

По думите на юриста на Спасески прокуратурата няма доказателства, че едното от лицата, които правят побоя, е Спасески и това би трябвало да бъде потвърдено. Самият Спасески съобщи, че схваща в какво е упрекнат, само че не се счита за отговорен.

„ Комисията по дискриминация в Северна Македония рядко се самосезира в интерес на българи. Сещам се за два случая, в които Комисията е защитила  българите – в единия се е самосезирала за нападките на артиста Таско Тасевски и втория – по отношение на журналиста Миленко Неделковски, който през 2016 година унищожи българската паметна плоча на връх Каймакчалан. Самото македонско общество възпитава жителите си да изпитват злоба към нас. Аз съм сигурен, че Илия Спасески се усеща като воин, по тази причина, че е пребил Християн ”, разяснява Виктор Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР