Вече втора седмица продължават протестите в Севлиево. Причината – трето

...
Вече втора седмица продължават протестите в Севлиево. Причината – трето
Коментари Харесай

Втора седмица в Севлиево има режим на водата

Вече втора седмица не престават митингите в Севлиево. Причината – трето десетилетие хората в града и близките села живеят на воден режим по няколко месеца всяка година. Обемът на водоизточниците в региона е дребен, ВиК мрежата остаряла, а пари за ремонт няма. За това хората са безапелационни, че ще продължат с митингите, до момента в който някой не предприеме съответни дейности за решаването на казуса с безводието в общината.

Севлиево

Близо месец в Севлиево вода има единствено вечер, в множеството села през ден, а в Идилево три пъти в месеца.Това се повтаря при всяко засушаване към този момент трето десетилетие, а режимът от време на време продължава, до момента в който не падне изобилен сняг.

Полина Маринова има къща за посетители в селото. Разказва, че непрекъснатият режим на водата я принудил на направи хидрофлорна система, само че даже това не оказва помощ.

За хората, които нямат кладенци и хидрофлорни системи, в центъра на селото е сложена водоноска, която всеки ден се зарежда с вода. За възрастните и трудноподвижни хора обаче това не взема решение казуса.

За „ Денят стартира “ от ВиК Севлиево обявиха, че са получили увещание от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, че в най-кратък период ще бъдат отпуснати средства за ремонт на довеждащия тръбопровод, което съвсем изцяло ще реши казуса с безводието в община Севлиево.

Хората обаче са безапелационни, че митингите няма да спрат, до момента в който не стартират действителни дейности за решаването на казуса с безводието в общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР