Вече втора седмица не работи осветлението в тунел Железница, в

...
Вече втора седмица не работи осветлението в тунел Железница, в
Коментари Харесай

Ето защо осветлението в тунел Железница не работи

Вече втора седмица не работи осветлението в тунел " Железница ", в един от най-натоварените сектори в страната - основен път Е-79. Причината е, че крадци са ограбили трафопоста, който обезпечава електрическо зареждане за тунела.

Тъмнина поради неналичието на осветяване, остарели светлоотразители и заличена хоризонтална маркировка посрещат стотиците коли, които всекидневно минават през тунела. Само преди дни в неосветеното оборудване стана тежка злополука, а съгласно водачи е въпрос на време да се стигне и до нови произшествия.

" Пътно оборудване като това не би следвало да остане без електрозахранване заради простата причина, че денем лумените на светлината са един доста висок брой, към 220 000 лумена е светлината денем, и когато влезеш в тунел и той не е добре осветлен се получава едно като черно леке пред вас. Самото око не може толкоз бързо да се приспособи към тъмнината и тогава е извънредно рисково, тъй като, не дай си Боже да се случи нещо пред теб, доста къса и мудна ще бъде реакцията на водача ", разяснява пътният специалист Георги Бързаков пред Българска национална телевизия.

Осветлението в тунела не работи от края на предишния месец, когато крадци разрушили трафопоста, който е на метри от тунела и отмъкнали трансформатор.

В документално мнение от АПИ оповестиха, че осветлението в тунел " Железница " ще бъде възобновено след монтирането на нов трансформатор. Очаква се това да стане в къси периоди. Според пътни специалисти обаче, с цел да се обезопаси прекосяването през тунела, е нужно монтиране на ново, по-силно осветяване.

" То на всички места се поставя LED осветяване, тъй като първо е по-малко енергоразход, второ - свети два пъти по-силно, с цел да може като влезеш в едно такова закрито оборудване, да може вътре светлината да е със междинните лумени на светлината извън и да може окото да привикне бързо ", сподели още Георги Бързаков.

До възобновяване на осветлението в тунел " Железница " от двете страни на тунела са сложени предупредителни табели за неналичието на светлина. А водачите би трябвало да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР