Вече втора седмица жителите на Ямбол се питат дали ловецът

...
Вече втора седмица жителите на Ямбол се питат дали ловецът
Коментари Харесай

Динко изкарал милиони от рекет и грабежи на тираджии

Вече втора седмица жителите на Ямбол се питат дали „ ловецът на бежанци “ Динко Вълев ще бъде наказан и вкаран зад решетките, или за следващ път Темида ще си затвори очите за престъпните му действия. За никого не е загадка, че 36-годишният предприемач е с улична закваска.

Това е въпросът, който вълнува ямболии, откакто локалната окръжна прокуратура му повдигна обвиняване за началник на ОПГ за насила, рекет и грабежи над водачи на аварирали и аварирали тирове на автомагистрала „ Тракия “.

 

Акцията на Министерство на вътрешните работи против Динко Бозавия, както е прочут в Ямбол Господин Вълев, се организира още на 20 април, когато полицията задържа девет индивида от бандата му, а ловецът на бежанци съумя да се покрие и да избегне ареста си, явно предизвестен от своя къртица. Впоследствие се оказа, че Динко Вълев е постъпил по неотложност в частната бургаска болница „ Сърце и Мозък “, където е диагностициран, с тежко прединфарктно положение от близкия му другар - съдовия хирург доктор Димитър Рунков. Според осведомени от Ямбол лекарят и Динко, са другари от най-малко 15 години, а преди време Вълев подарил на доктора АТВ в символ на признателност, че избавил живота на негов родственик.

 

Въпреки основателните съмнения, че Динко симулира заболяване и е затрупан в болничното заведение, с цел да не търка наровете на ареста и до момента в който премине следващата стихия, Окръжната прокуратура в Ямбол не е сложила под подозрение диагнозата на доктор Рунков, а от държавното обвиняване настояват, че ловецът на бежанци ще бъде съден за голям брой случаи на ограбени от него и групата му водачи на тирове, аварирали на автомагистрала „ Тракия. Факт е обаче, че двамата задържани от бандата му за рекет над тираджии Стойко Калудов и Григор Василев бяха пуснати на независимост макар десетките показания на водачи на тежкотоварни камиони, че са били заплашвани и даже бити след отводите им да платят в допълнение по няколко хиляди лв. за оказана пътна помощ.

Пострадали тираджии свидетелстват и че товарите, които транспортират в камионите си, са били разтоварвани пред очите им, натоварвани в микробуси и след това продавани. Застрахователни компании също имат искания към Динко Вълев и бандата му за грабежи над аварирали камиони.

 

Твърди се, че сигнали за незаконната активност на Динко Вълев са подавани още от 2018 година, само че все пак прокуратурата в Ямбол е бездействала.

 

Според проверяващи служители на реда схемата на Динко била елементарна, само че необикновено ефикасна – при катастрофа на пътя на товарен автомобил групата му се е появявала на местопроизшествието за негативно време. Хората на Бозвия репатрирали тежките транспортни средства до базите на Вълев. Когато притежателят на камиона отидел да си го прибере, сумите, които са поисквани започвали от 5000 евро и достигали до 12 000 евро според от товара на камиона. В доста случаите част от товара липсвал, а Динко индиферентно обяснявал, че несъмнено се е разсипал по време на злополуката.

 

Според мълвата в Ямбол Динко Вълев се употребява с всесилен чадър, който му е обтегнат персонално от шефката на Районния съд в града Светлана Митрушева, като някои даже разправят, че двамата поддържали сърдечни връзки. Други обаче са на мнение, че повода за чадъра е по-тривиална – ловецът на бежанци въртял подозрителен бизнес с досегашния брачен партньор на съдийката – Ивайло.

 

„ Динко трябваше да бъде задържан още напролет на 2022 година, когато против него постъпи недоволство от турски камионджия, пренасящ автомобилни елементи, че стоката му в разтоварена.

Беше разпореден обиск на автоморгата му поради постъпил сигнал, че там се складира тонове открадната стока, само че ден преди обиска базата му в региона на тогавашния ДАП беше обхваната от голям пожар “, свидетелства ямболски служител на реда.

Според думите му Динко самичък си запалил обекта, а след това стоварил виновността върху двама мъже, които сякаш били видени от негови служащи да бягат.

 

„ Разследването тогава откри, че огънят в автоморгата на Динко е тръгнал от преса за железни вторични първични материали, само че по този начин и не успяхме да разберем дали огънят, е лумнал в резултат на неправилната приложимост на машината за сплескване, или той съзнателно е драснал клечката.

 

Друга версия гласеше, че палежът е дело на ограбен камионджия, който си отмъщавал. Публична загадка в Ямбол е, че тогава Динко е бил предизвестен за идната полицейска акция от шефката на Районния съд Светлана Митрушева “, разкрива осведомен.

 

Според думите му сигналите за осъществени закононарушения от Динко Вълев изобилстват през последните 3-4 години, само че дейностите на локалната прокуратура постоянно са били стопирани в последния миг.

„ Той беше разследван поради постъпили данни, че е укрил приходи за милиони левове от Национална агенция за приходите посредством компанията му „ Бозав “ ЕООД, която стопанисва автоморгата. Срещу него имаше и постъпили сигнали, че е поръчвал палежи и че стои зад обира на стоката на два тежко аварирали тира на автомагистрала „ Марица “, чиито водачи починаха, само че всичко беше потулено “, гневят се на магистратския чадър, обтегнат над Динко Вълев служителите на реда от Ямбол.

 

Миналото лято ловецът на бежанци още веднъж се отърва без последици, откакто бе задържан от полицията в Несебър поради побой над бедняк в опит да го разобличи, че не е с увреждания, както сне представял. Тогава Динко самичък пусна видеоклип по какъв начин бие просяка и се снабди с две обвинявания от Районната прокуратура в Бургас – за насила, за което можеше да получи наказване до 6 години затвор и пробация, както и обвиняване за безчинство. Месеци по-късно обаче обвиняванията против Динко тихомълком са били смалени, като мълвата гласи, че това се е случило след намесата на шефката на районния съд на Ямбол. 

 

Откакто преди години Динко Вълев арестува 11 сирийски емигранти, навлезли незаконно в България, и разгласява видео от „ геройството “ си във Facebook, той си имаше алъш-вериш с органите на реда няколко пъти, само че не получи неоправдателна присъда нито за противозаконния плен на сирийците, нито за побой над бившето си гадже.

 

Сред останалите ненаказани закононарушения на рецидивиста от ” Ямбол се открояват побой над негов чиновник, упрекнат в кражба на нафта, опасност за ликвидиране на живеещата в Америка журналистка Татяна Кристи и нанасяне на междинна телесна щета на земеделеца Калоян Митков. Заради това в Ямбол са скептични, че Динко Вълев ще бъде изправен пред съда като главатар на тайфа за рекет и обир, макар уверенията на прокуратурата, че ще пледира наказване от 15 години затвор за ловеца на бежанци.

 

„ Ще видите, че и от този случай нищо няма да излезе – съдийката още веднъж ще оправи нещата и Динко ще продължава да дерибейства под благосклонния взор на държавните органи “, обзалагат се ямболии.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР