Вече ви съобщихме, че Смокините-север, разбуниха духовете на природозащитниците край

...
Вече ви съобщихме, че Смокините-север, разбуниха духовете на природозащитниците край
Коментари Харесай

Кметът на Созопол : Ще позволя бар на плаж Смокиня, иначе ще съдят общината

Вече ви съобщихме, че Смокините-север, разбуниха духовете на природозащитниците край Созопол.

В средата на април Министерството на туризма санкции концесионера с 3856,55 лв. поради нарушена целокупност на плажната линия. Глобата е във връзка разораването на огромен сектор от дюните на плажа. 

Разчистването бе направено поради предстоящ нощен клуб. За разораването сигнализираха преди дни локални поданици, а институциите започнаха инспекция, която завърши със мнение, че нарушаване няма.

Според градоначалника на Созопол има законови неуредици, които размиват отговорността. Тихомир Янакиев съобщи, че процесът с администрирането на дейностите на плажовете би трябвало да се промени - то би трябвало да става „ от А до Я “ или единствено от страната, от името на някое от министерствата, или единствено от общините.

" Още през януари концесионерите са входирали документите за одобрение на схемите в Министерството на туризма. На 10 май те им пращат утвърдените схеми. При състояние, че тази година е ясно, че няма да има продължение на строителния сезон.

В същото време министърката на туризма (бивша към този момент б.р.) Марияна Николова излезе и сподели, че на 1 май започваме сезона. 

И в този момент топката е в моята градина, тъй като аз в случай че не им дам позволение те ще ме съдят, тъй като това не е строителство, а е монтаж и могат да правят това по време на деяние на възбраната за строителство.

А хората ще кажат – ето издава им позволение по време на възбраната. 

Концесионерите са платили една сума пари, ще ни съдят, ще завоюват и ще вкарат общината в едни ненужни разноски.

Затова не преставам изрично да настоявам, че целият развой, който касае тази активност би трябвало да се управлява от едно място. Нямам искания да е от общината, само че да мяна групова безнаказаност ", е мнението на кмета на Созопол Тихомир Янакиев пред локалния уебсайт meduzata.com.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР