Вече ви разказахме накратко за това, че BMW представи удължена

...
Вече ви разказахме накратко за това, че BMW представи удължена
Коментари Харесай

BMW определи новото китайско X5, като първата си кросоувър-лимузина

Вече ви разказахме в резюме за това, че BMW показа удължена версия на база на X5. По-любопитното е, че от компанията я дефинират, като първата лимузина с нараснала проходимост или по-кратко казано - кросоувър-лимузина.

Що се отнася до показателите на нововъведението, то те са по прилика с баварските седани. Така дългата база се назовава X5 Li, а за началото на продажбите ще бъдат налични две бензинови версии - X5 xDrive30Li и X5 xDrive40Li.

Разширяването на линията от баварски кросоувъри е заслуга на китайското взаимно дружество BMW-Brilliance. В Китай версиите с дълга междуосна база са доста търсени, тъй че BMW реши да играе и в нов пазарен сегмент - този на кросоувърите.

`BMW

Дизайнерите на BMW съумяват да усилят органично общоприетото X5 - задната врата е „ разтегната “ със 130 милиметра, а височината се усилва единствено с три милиметра. По отношение на междуосието, то също е по-голямо и това на X5 Li е равно на флагмана X7 - и двата модела имат 3 105 мм сред осите.

Така вторият ред на BMW X5 Li става доста по-просторен, само че обособени седалки не са планувани - единствено елементарен триместен диван. Топ версията има пригодим ъгъл на облегалката, двусекционен панорамен покрив, лазерни фарове и въздушно окачване и други
`BMW

Техническият заряд е без смяна: базовото BMW X5 xDrive30Li е оборудвано с четирицилиндров 2,0-литров мотор с мощ 272 конски сили (400 Нм), а по-мощната версия на X5 xDrive40Li е оборудвана с трилитров турбо шестак (370 конски сили, 450 Нм). И в двата случая трансмисията е осемстепенна автоматизирана, а задвижването - на всички колела (xDrive).

Публичният дебют на BMW X5 Li ще се състои през април; тогава цените ще бъдат оповестени. Кросоувърът с дълга база ще стартира да се сглобява в Китай, тъй че лимузината сигурно ще бъде по-евтина от нормалния американско произвеждане X5, който коства 700-840 хиляди юана (11,36-13,65 милиона рубли). Извън Средното кралство удължено BMW X5 няма да се появи.
`BMW

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР