Вече ви информирахме, че базираният в Мичиган стартъп Our Next

...
Вече ви информирахме, че базираният в Мичиган стартъп Our Next
Коментари Харесай

Още за BMW-то, което ще изминава 1 000 км с едно зареждане

Вече ви информирахме, че основаният в Мичиган стартъп Our Next Energy разгласи партньорството си с BMW за зареждане на електрическия кросоувър BMW iX с двуклетъчни акумулатори Gemini. Ето и още детайлности по тематиката. Като част от опита страните ще тестват опцията за потребление на акумулатори, основани по нови технологии и материали в серийните електрически транспортни средства.

И в това време те ще оценят успеваемостта на въпросните акумулатори във връзка с увеличение на пробега и поддържане на параметрите на батерията по време на работа. С едно зареждане на батерия с потенциал 105.2 киловатчаса, новото BMW iX изминава до 566 километра.

Електрическият автомобил разрешава зареждане на батерията с изменчив ток с мощ до 11 киловата или с непрекъснат ток с мощ до 200 киловата. Зареждането от 10 до 85 % лишава към 35 минути.

Батериите с двойна химия ONE комбинират два вида кафези, някои предопределени за по-добро предпазване на сила, а други за по-добро снабдяване на сила. Така целият батериен комплект може да обезпечи по-дълъг пробег, като в същото време употребява по-малко мъчно намиращи се материали.

Стартъпът твърди, че неговата технология ще разреши на BMW iX да измине 966 километра, употребявайки 20% по-малко литий и 60% по-малко графит в батериите. Новите решения ще сведат до най-малко потреблението на никел и кобалт спрямо обичайните акумулатори.

Твърди се също, че това прави батериите по-малко податливи на термичен разгон, което значи, че са по-безопасни. В момента ONE търси обекти за цех за произвеждане на иновационните кафези в Съединени американски щати, който би могъл да създава както базови акумулатори, по този начин и акумулатори за дълги дистанции на Gemini. Моментът на появяването на електрически транспортни средства BMW с новаторските акумулатори, все още не е прочут.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР