Вече вървим към частични и последни редакции по Плана за

...
Вече вървим към частични и последни редакции по Плана за
Коментари Харесай

Асен Василев: Правим последни корекции по Плана за възстановяване |

" Вече вървим към частични и последни редакции по Плана за възобновяване ", съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев .

" Отговорено е на всички рекомендации, препоръчани са нови планове... главно в перо енергетика и превоз ", добави той.

Вицепремиерът съобщи, че чакат финалното " да " от Европейска комисия до 15 март, а Планът да бъде официално утвърден до април. Той счита още, че е изцяло реалистично всички планове, заложени в българския План за възобновяване и развиване, да бъдат изпълнени до 2026 година

" В проекта е заложено 40% понижение на въглеродния отпечатък от въглища. Единственият ангажимент за затваряне на мощности, който сме поели, е да се затворят мощности, които не дават отговор на екологичните стандарти. "  

По думите му това са единствено Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и Топлоелектрическа централа " Брикел ". Василев добави, че тези мощности съвсем не работят в последните години, а заетите там са относително малко.

Финансовият министър съобщи, че държавното управление няма да отстъпва и няма да смъква Данък добавена стойност върху храните.

По мотив вчерашните митинги на и днешните - на, той съобщи, че нарастване на заплатите ще има единствено след промяна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР