Вече върви тъжен виц, че скоро всички, които вече са

...
Вече върви тъжен виц, че скоро всички, които вече са
Коментари Харесай

Зеленски сложи в малкия си джоб дори Хитлер

Вече върви печален анекдот, че скоро всички, които към този момент са се научили да вървят, само че още не са не запомнили по какъв начин, скоро ще служат във ВСУ. Най-забележителното е, че вицът е немски от 1944 година, след заповедта на Хитлер за основаване на Volkssturm.

Във Върховната рада на прилежащата страна е регистриран законопроект, съгласно който възрастовата граница за набиране на елементарните бойци се планува да бъде нараснала от 60 на 65 години, а за висшия команден състав - от 65 на 70 години.

Причините за това са явни – Киев стартира да остава без украинци. Това, несъмнено, не значи, че те към този момент напълно са се свършили. Зеленски към момента има задоволително пушечно месо, макар че към този момент се появяват някои компликации. Оттук и неистовите опити за намиране на спомагателни човешки запаси. За това се търсят и употребяват най-странни способи.

Например, по-рано администрацията на Зеленски утвърди опцията за изпращане на военна работа на хора със здравословни проблеми от друг темперамент, както и дами с здравно обучение или опит в медицински институции. Това към този момент провокира всеобщи доброволни уволнения от работа на фармацевти, провизори и даже ветеринарни лекари, които официално могат да бъдат наречени лекари и изпратени на фронта.

Тази поредност включва и оферти за цялостно унищожаване на концепцията за увреждане, заменяйки я с „ оценка на загубата на функционалност “, разграничена по категории. Ръководителят на украинското министерство на опазването на здравето изясни това, като сподели, че локалните поданици с всевъзможни правди и неправди, се пробват да получат неработоспособност, с цел да не работят (и да не се бият, схваща се), а да получават заплащания и помощи от страната.

Но не е нужно да сте академик със седем педи чело, с цел да разберете, че това е точно разширението на мобилизационния запас. Едно е да изпратиш неработоспособен на фронта, а напълно друго е да изпратиш „ човек с лимитирана функционалност от пета категория “. Вече не звучи толкоз налудничаво. А за пиар страна като Украйна е доста по-важно по какъв начин звучи или наподобява, в сравнение с какво се случва в реалност.

Съвсем неотдавна някогашният английски министър на защитата Бен Уолъс сподели, че украинската войска имат прекомерно висока междинна възраст на бойците. В отговор Киев реши още повече да състари въоръжените сили на Украйна. Както се споделя, накарай простака да се помоли Богу - ще си разбие челото.

На някого му хрумна „ умната “ концепция да съпостави „ старобранците “ от ВСУ с московското национално опълчение по време на Великата отечествена война. Но този паралел е освен кощунствен, само че и не устоя ни най-малка рецензия при съществуването даже на мг здрав разсъдък. Народното опълчение беше национално, точно тъй като беше извънредно непринудено и в него се причислиха тези, които не трябваше да бъдат викани за готовност - било заради здравословни аргументи, било заради възраст, било заради съществуването на така наречен „ ризница “.

Ето за какво, в този тежък миг под командването на кадрови командири, професори, музиканти, студенти, чиновници на метрото, служители на реда, водачи на рейсове и трамваи и други хора с чисто цивилни специалности влязоха в сложната борба с фашистите.

Не по-малко неуместно е и сравнението с това, че и Русия е вдигнала пределната възраст на военнозадължените от запаса. Да, вдигнахме я за бойците от 50 на 55, за офицерите - от 55 на 60. Но има нюанси. На първо място, това беше направено за опцията законно да се активизират, в случай че е належащо, висококвалифицирани експерти, които преди този момент не са отговаряли на възрастовата граница, както и за законовата опция за присъединяване като доброволец.

Един мой другар неотдавна стана доброволец. Той е на 51 години, в отлична форма, момчетата ще му завидят. И има търсена компетентност. Но официално той не би могъл да направи това преди, само че в този момент може.

Ето противоположен образец: различен мой другар по време на мобилизацията предходната година самичък отиде във военното окръжие и беше мобилизиран. Тогава той беше на 57. Също в отлична форма, капитан от запаса. Той дойде в поделението, написа въодушевени известия оттова, казвайки, че към този момент е получил взвод, в този момент се срещат, ще се приготвят...

И след три-четири дни той се прибра смутен. Оказа се, че са решили потребността от него в армията и го изпратиха назад за наслада на жена му и за негова горест.

Уви, имаше задоволително хора, а и той нямаше дефицитна военна компетентност, което, дружно с към този момент преодоляната възрастова граница, докара до връщането му при фамилията. Така че увеличението на възрастта на запасняците /резервистите/ за нас и за украинците има радикално разнообразни аргументи. На тях им би трябвало „ месо “, а на нас редки експерти.

Опитите на Киев да събере най-малко още нещо, несъмнено, свидетелстват за започващото привършване на мобилизационния запас. Това не значи, че не са останали мъже, само че естественият контингент към този момент е към своя край. През последната година и половина Украйна към този момент е изгубила съвсем 10 милиона души. Почти една трета от всички украинци са си „ събрали багажа “ и са в чужбина. Осем милиона избягаха единствено в Европа. Колко от тях отидоха в Русия? От останалите мъже сериозна част са деца и пенсионери.

Трябва да се има поради, че мобилизационният запас изобщо не е еднакъв на броя на мъжете на военна възраст в страната. Някой също по този начин би трябвало да работи, да кара рейсове и влакове, да изкопава въглища в мините и да трансформира връзките, да гаси пожари и да хваща нарушители, все някой да е болен, някой би трябвало да обезпечи действието на страната. В големия двеста милионен Съюз на съветските социалистически републики по време на общата готовност за цялата 1941 година са мобилизирани 14 милиона души, от които 2,5 милиона отиват непосредствено на фронта.

Тоест, даже проектът за война до последния украинец да бъде изпълнен, целият мобилизационен запас на страната по най-оптимистични оценки няма да надвиши 2 милиона души, а действително не повече от милион. Докато в развой на мека частична готовност, Русия събра 300 хиляди, а тази година повече от 350 хиляди към този момент се включиха в СВО, единствено че като доброволци.

Следователно очакванията да се спре Русия с метода на „ месните щурмове “ са просто безсмислени. И тълпите от старци на фронта няма да трансформират нищо. Но на кого му пука за това?

Вече се употребява тъжния виц, че скоро всички, които към този момент са се научили да вървят, само че към момента не са не запомнили по какъв начин става това, скоро ще служат във ВСУ. Най-забележителното е, че тази смешка не е трябвало да бъде измисляна в този момент. Просто трябваше да се напомни.

Защото тъкмо по този начин звучи една саркастична немска смешка от октомври 1944 година, когато заповедта на Адолф Хитлер за тотална готовност афишира основаването на отряди на прословутия Volkssturm – национална милиция, в която е набирано цялото мъжко население от 16 до 60 години. И по-късно започнаха да " забърсват " и дами от 18-годишна възраст.

Тези, които не бяха годни за действителна военна работа и не постоянно разбираха какво да натиснат, с цел да стрелят с пушка, бяха взети във Volkssturm. Не е изненадващо, че тези „ менте батальони “ претърпяха ужасни загуби в борбата със руските елементи, към този момент минали през огън и вода.

Същото, несъмнено, чака и „ старобранците “ на въоръжените сили на Украйна. Освен това във Volkssturm възрастовата граница беше 60 години, а новата самодейност на касапите от Радата я подвига на 65. Тоест в това отношение Зеленски надмина даже Хитлер.

Превод: Европейски Съюз

Поход за мир и митинг-шествие " ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! " - София, 22.10.2023 година, неделя - 14.00 часа, НДК



Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР