Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията

...
Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията
Коментари Харесай

Москва: Камионът бомба за Кримския мост е тръгнал от България

Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала детонацията на Кримския мост - това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Това е декларирал ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург.

Според него детонацията, станала в събота сутринта, " сигурно има терористичен темперамент ". " Освен това бяха разпознати превозвачи, лица, взели участие в организацията на придвижването. С помощта на Федералната работа за сигурност (ФСБ) беше допустимо да се разпознават обвинени измежду тези, които биха могли да приготвят терористична офанзива ", добавя още Бастрикин.

Взривът на Кримския мост е проведен от украинските специфични служби. Това е декларирал през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин, твърди Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Той даже е нарекъл станалото " атентат ". Бастрикин удостовери тази теза и добави, че за подготовката на атентата на украинските специфични служби са помогнали жители на Русия и непознати страни.

" Няма подозрение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена извънредно значима инфраструктура на Руската федерация ", сподели Путин. Това е първото му обществено изказване след вчерашната детонация, която унищожи част от моста, свързващ Крим с съветската транспортна мрежа.

Мощният гърмеж, за който съветските управляващи настояват, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди  оборудването, което бе намерено през 2018 година и през последните месеци служеше за доставяне на съветската войска във войната против Украйна. При случая починаха трима, а до в този момент Русия се въздържаше да упрекна Украйна за офанзивата. Киев не е поел отговорност за гърмежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР