Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията

...
Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията
Коментари Харесай

Установено: Бомбите за Кримския мост са тръгнали от България

Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала детонацията на Кримския мост – това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Това е декларирал ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург.
По думите му
детонацията “със сигурност има терористичен темперамент ”.

Бастрикин споделя, че са разпознати превозвачи, лица, взели участие в организацията на придвижването.

“С помощта на Федералната работа за сигурност беше допустимо да се разпознават обвинени измежду тези, които биха могли да приготвят терористична офанзива ”, добавя той.
Президентът Путин съобщи, че
гърмежът на Кримския мост е проведен от украинските специфични служби. Той даже е нарекъл станалото “атентат ”. Бастрикин удостовери тази теза и добави, че за подготовката на атентата на украинските специфични служби са помогнали жители на Русия и непознати страни.

“Няма подозрение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена извънредно значима инфраструктура на Руската федерация ”, сподели Путин. Това е първото му обществено изказване след вчерашната детонация, която унищожи част от моста, свързващ Крим с съветската транспортна мрежа.

Мощният гърмеж, за който съветските управляващи настояват, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди  оборудването, което бе намерено през 2018 година и през последните месеци служеше за доставяне на съветската войска във войната против Украйна. При случая починаха трима, а до в този момент Русия се въздържаше да упрекна Украйна за офанзивата. Киев не е поел отговорност за гърмежа.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР