Вече три десетилетия Eurostar е ключова линия за европейските железници

...
Вече три десетилетия Eurostar е ключова линия за европейските железници
Коментари Харесай

След 30 години - има ли светлина в тунела за Eurostar?

Вече три десетилетия Eurostar е основна линия за европейските железници и най-удобната връзка на Англия с континента – макар Brexit, Covid, стачки и съперници.

Излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз се оказа пагубен фактор за проектите на Eurostar. Граничният надзор се завърна и удължи доста времето за пътешестване. Проверката на 900-те пасажера, които Eurostar може да транспорти, изисква време и спомагателен граничен личен състав, тъй че с цел да се впишат най-малко покрай заложеното разписание, от Eurostar първо започнаха да продават до 550 билета за първия си трен за деня, т.е., минус 350 билета на ден.

За да преодолее тази загуба, предишното лято Eurostar пусна SmartCheck – система за разбор на биометрични данни, която да размени ръчните инспекции. Пътниците могат да се чекират авансово и на гарата да употребяват специфичния кулоар SmartCheck за биометрично различаване. От октомври обаче ще влезе в действие и новата система за влизане и излизане (EES) във Англия, която изисква...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР