Вече трета седмица се водят спорове не каква външна политика

...
Вече трета седмица се водят спорове не каква външна политика
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Съветници на БСП в СОС, като стават патерица на ПП и ГЕРБ, можеха да поставят условие за Паметника на Съветската армия

„ Вече трета седмица се водят разногласия не каква външна политика да води държавното управление, не какво са свършили във външната политика до момента, а какъв да е външен министър. Това, което се случва момента, показва една беззащитност, на която би трябвало да се постави край. “ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Офанзива “ на NOVA News.
Според него нито това, че Мария Габриел е била еврокомисар не я прави добър външен министър, нито акад. Денков това, че е бил министър председател и се е срещал с европейски водачи. Той бе безапелационен, че не би следвало и външният министър да съчета функционалностите на министър-председател.
„ Толкова тъпо държавно управление и болшинство до момента не сме имали. От всичко, което беше дадено, от всичко, което се изприказва и се реши, остават няколко неща, които не са от особена съответност за българските жители “, разяснява Вигенин за свършеното от ръководещите през миналите съвсем 9 месеца.
По мотив провеждащата се Мюнхенска конференция по сигурността, социалистът не се съгласи, че на България се преглежда като някакъв основен съдружник в НАТО, а по-скоро като на една територия, на която могат да бъдат разполагани сили.
 „ Имам възприятието, че вървим единствено да ни инструктират и не виждам какво желаеме от нашите сътрудници в подмяна. Да напомня, че продължава да няма никакво развиване по повод за визовия режим за България. След като купихме толкоз въоръжение, и то в задатък, откакто без процедури и търгове ще създадем американски нуклеарни реактори в Козлодуй и ред други неща – когато си толкоз изпълнителен, пък можеш и да поискаш нещо отсреща “, счита Кристиан Вигенин.
Заместник-председателят на Българска социалистическа партия счита, че би трябвало да бъде поета отговорност за дейностите на съветниците в Столичния общински съвет, само че какви ще бъдат наказванията и дали ще има изключени от партията ще реши Националният съвет.
„ Много е значимо каква ще бъде тяхната реакция в идващите дни, защото първата им беше на едно опълчване и на липса на осъзнаване какво в действителност направиха. Започнаха оправдания и пояснения с други дребни общини, само че София въпреки всичко е лицето на Българска социалистическа партия и по тази причина считам, че някакви ограничения би трябвало да бъдат подхванати “, уточни Вигенин.
По неговите думи връщането на решението за избор на комисии в СОС от регионалния шеф Тодева е втори късмет за съветниците и следва да се види дали ще се възползват от него.
„ Нека да напомня, че Тодева е индивидът, който наряза Паметника на Съветската войска. Постфактум се сетиха, че това е проблем и въпреки със забавяне, ѝ желаеха оставката. Мисля си, че когато стават патерица, първо на Политическа партия, по-късно на ГЕРБ, можеха да слагат някакво изискване и в този момент е моментът този въпрос да бъде издигнат още веднъж “, сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР