Вече трета седмица полиция и близки издирват изчезналия Галин Димитров

...
Вече трета седмица полиция и близки издирват изчезналия Галин Димитров
Коментари Харесай

Безследно изчезналият Галин от Русе, последното му позвъняване е към 112

Вече трета седмица полиция и близки търсят изчезналия Галин Димитров от Русе. 30-годишният юноша е бил забелязан за последно в къща за посетители в русенското село Кошов. Малко по-късно е звънял на телефон 112 със сигнал, че го преследват. След това изчезва безследно.

Галин идва в къщата за посетители в Кошов на 25 август към 15:30 часа. Поискал да наеме стая за ден-два, без предварителна резервация. Бил е закаран от негов непосредствен, който незабавно по-късно си тръгнал.

" Настани се в стая номер пет, само че той действително вътре в стаята не е влизал. Стоеше начело пред стаята, с телефона си нещо може би е работил ", съобщи Николай Милков, притежател на къщата за посетители.

Попитал личния състав къде има магазин в селото и бил упътен.

" Беше угрижен, че някой го следи, дали имало други посетители в къщата, които да са от град Русе и да го познаят. Казах му, че няма такива хора да се успокои. И той сподели: Аз си имам мои проблеми и по този начин ", добави Николай Минков.



Около 17:30 идва негов родственик, който питал за Галин и почнал да го търси, а към 19 часа полицейски екипи подхванали търсене в покрайнината. Намират мобилния му телефон на рид до клетка на мобилен оператор. Това е и последната диря.

" Около 18:30 вечерта ми звъннаха от полицията и ми споделиха, че има подаден сигнал от 112 за лице, което е декларирало, че го гонят да го убиват по поречието на реката ", разяснява Михаил Маринов, кмет на село Кошов.



Братът на Галин - Ивелин описа, че могат единствено да допускат за аргументите за изгубването му.

" Тъй като брат ми работи като таксиметров водач, до момента в който следва сега, той поддържа връзка с доста хора и работи най-вече нощем. Не знаем дали не е станал очевидец на нещо, което да е предизвикало някакви негови опасения. За страдание от 3 седмици живеем съвсем единствено в догатки ", сподели още Ивелин Димитров, брат на Галин.

Близките на Галин имат вяра, че той е добре и просто се е изгубил. Надеждите им се подхранват и от странното изгубване на храна и питиета, оставени за него в гората.

Затова и обмислят да призоват повече хора, с цел да оказват помощ на полицията в издирването му.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР