Вече стана традиция - Реал (Мадрид) отново е на финал

...
Вече стана традиция - Реал (Мадрид) отново е на финал
Коментари Харесай

Реал оцеля след нова драма на Бернабеу, кралете елиминираха Байерн и отново са на финал в Шампионската лига

Вече стана традиция - Реал (Мадрид) още веднъж е на край в Шампионската лига. При това за трети следващ път. Селекцията на Зинедин Зидан си издейства тази привилегия след нов извънреден конфликт против Байерн (Мюнхен). Драмата на " Бернабеу " приключи при тъждество 2:2, като с общ резултат 4:3, " лос меренгес " се добират до заветния мач на Олимпийския стадион в Киев на 26 май.

Подобно и на борбата с Ювентус от миналата фаза, Реал още веднъж сервира цветен букет от разностранни страсти на своите почитатели. " Кралете " започнаха неприятно, откакто позволиха гол още в 120-ата секунда, дело на Кимих. Последва цялостен поврат, който бе белязан от две попадения на Карим Бензема.

И с цел да бъде драмата цялостна, Реал беше на косъм от най-лошата орис, откакто Байерн изравни посредством Хамес Родригес в 63-ата минута. До края баварският исполин хвърли всичките си сили в офанзива, само че против себе си имаше един страховит Кейлор Навас, който с героичните си намеси обезпечи финалното място на мадридчани.

Байерн (Мюнхен) не загуби никакво време и незабавно след първия съдийски сигнал се понесе в офанзива. В рамките на 120 секунди, Кейлор Навас трябваше да се намесва на два пъти. Първо мазета топка след рисково центриране на Рибери, а малко по-късно бе на висота и при прострелен пас към Левандовски.

Първоначалният порив на немския исполин даде нужния резултат и Байерн означи попадение още в 3-ата минута. Томас Мюлер получи топката на крилото, след което центрира към дузпата. Серхио Рамос понечи да играе с коженото кълбо, което момент по-късно се отклони несъзнателно и в крайници на опиталия се да го укроти Корентен Толисо. Всичко това се трансформира в неволна асистенция за Йошуа Кимих, който от близко не остави никакъв късмет на Навас.

Макар и стартирали зле, домакините от Реал бързо можеха да се върнат в мача. Първата забавна офанзива на " кралете " вещаеше попадение, само че изненадващо даже и за самия себе си, Кристиано Роналдо не откри очертанията на вратата след изстрел от доста близка отдалеченост.

Екшънът на " Бернабеу " обаче занапред започваше. В 11-ата минута актуалният клубен първенец на Европа, успокои своите последователи с изравнителен гол. Негов създател стана преследваният от голям брой рецензии Карим Бензема. Френският нападател се измъкна от Давид Алаба и по старателен метод трансформира в попадение едно съвършено центриране на Марсело.

Постепенно, шокът от бързо върнатото попадение бе пропуснат и гостите от Байерн още веднъж заиграха надалеч по-концентрирано в офанзива. Франк Рибери можеше да запише голова асистенция на името си, в случай че в 19-ата минута негово подаване не се бе разминало с редица баварци, пропуснали отличната опция да шутират към вражеската врата.

Макар и затруднени от високата преса на съперника, играчите на Реал проведоха светкавична контраофанзива в 28-ата минута. Серия от подавания сред Кроос и Васкес, приключи с извеждащ пас за Марсело, който обаче не съумя да комбинира с някой всред Бензема и Роналдо. При последвалия корнер пък несъмнено се намеси Свен Улрайх, избавил Байерн от доста неприятна обстановка.

За това, че Фортуна обича Реал (Мадрид) се разбра и в 33-ата минута, когато единствено футболният шанс избави " кралете " от втори гол в тяхната врата. След повече от половин час игра, късмет за попадение най-накрая се откри пред Роберт Левандовски, стрелял мощно в тялото на Навас. Отбитата топка бе свалена с глава от Мюлер за връхлитащия Хамес, който неизвестно по какъв начин обаче от метър я прати високо над горната греда.

Интересните положения продължаваха да се редуват пред двете порти. В 38-ата минута ред беше на " кралете ", които заплашиха съществено вратаря на гостите посредством Кристиано Роналдо. Кавалерът на " Златната топка " направи нещо така особено за своята персона и след серия от финтове насочи шут в близкия ъгъл, избавен от Улрайх. При получения корнер, късмет да се разпише имаше и Серхио Рамос, само че той насочи своя изстрел към външната част на мрежата.

Финалът на полувремето бе белязан от доста противоречиво съдийско решение. Турчинът Джунейт Чакър си навлече гнева на немския тим, откакто в 46-ата не отрази игра с ръка на Марсело, който по този метод спря рисково центриране на Йошуа Кимих. Въпреки случилото се, основният рефер не одобри броженията на Байерн и отсъди само корнер.

Подновяването на играта донесе безгранична наслада за домакините, които сътвориха цялостен поврат. И още веднъж, както в първия мач на " Алианц Арена ", голът в мрежата на Байерн падна след груба неточност в защитата на мюнхенци. Цялата пакост стартира след един противоречив пас на Корентен Толисо към своя вратар Улрайх. Резервата на Мануел Нойер очевидно се изплаши от идващата топка и в границите на няколко секунди не знаеше по какъв начин да реагира. В последна сметка, от толкоз мислене, някогашният пазач на Щутгарт пусна коженото кълбо зад тила си. А там към този момент чакаше Карим Бензема, който на празна врата с лекост вкара за 2:1.

Байерн мигновено опита да отреагира на обстановката с мощен шут от междинна отдалеченост на Давид Алаба, който бе отразен майсторски от Кейлор Навас.

Хората на Юп Хайнкес напълно можеха да смъкват гарда в 54-ата минута, в случай че не бе огромният пропуск на Кристиано Роналдо. Лидерът на Реал (Мадрид) получи задължаващо подаване от Марсело, само че от няколко метра прати удара си високо в навън.

И макар неналичието на задоволително оптимистични изгледи, внезапно Байерн се оказа на гол от финала в Киев след попадение на Хамес Родригес. Колумбийският национал бе оставен в позиция за пукотевица. Първият му опит попадна в тялото на съперников състезател, само че при добавката плеймейкърът беше безмилостен и прати изстрела си сред краката на Навас.

Така жадуваният нов гол за Байерн се виждаше напълно ясно в 74-ата минута, когато след неприятно изчистена топка след центриране, защитата на Реал я " подари " на Корентен Толисо. Френският национал насочи доста тежък изстрел от воле, който мина през купа от играчи, само че неизвестно по какъв начин бе отразен по прословут метод от Кейлор Навас.

В идващите минути първенецът в Бундеслигата продължи да тормози " лос меренгес ", като малко по-късно Навас трябваше да парира и изстрел на Мюлер.

В даденото от съдията продъжение, Байерн притисна своя противник надълбоко в неговата половина. Матс Хумелс можеше да се трансформира в воин за баварците, само че негов удар с глава след корнер, мина на сантиметри от страничната греда. Миг по-късно пък " пантерата " Кейлор Навас спря може би голово подаване към Роберт Левандовски.

И по този начин последният съдийски сигнал бе даден - радоста беше за Реал (Мадрид), който за трета поредна година доближи до край в най-престижния европейски клубен шампионат.

Финалът в тазгодишното издание на Шампионската лига е плануван за 26 май. Домакин на събитието е Олимпийският стадион в Киев, а началният час на конфликта е 21:45.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР