Вече спрях да броя колко пъти ми искат оставката. Това

...
Вече спрях да броя колко пъти ми искат оставката. Това
Коментари Харесай

Петко Салчев: Вече спрях да броя колко пъти ми искат оставката

Вече стопирах да броя какъв брой пъти ми желаят оставката. Това съобщи шефът на НЗОК проф. Петко Салчев в ефира на Българска национална телевизия. Коментарът му бе привързан с на зъботехниците, на която му бе поискана оставка.

Той посочи, че здравните вноски няма да се трансформират и те ще останат 8% . Салчев разясни, че сега се разисква НЗОК да поеме потребителската такса на децата. Бюджетът на НЗОК за 2022 година е 6 050 749 900 лева , като повече пари са отделени за извънболничната здравна помощ. Скъполатените медикаменти няма да въздействат върху размера и цените на медикаментите, които са за всеобщите болести или социално-значимите болести, разяснява Салчев.

Увеличи се броят на ПСР тестванията с към 100-110 000 теста. Реалната пазарна цена на ПСР теста може да стигне до 180 лв. , подвластно от пазара.

За цената на клиничните пътеки проф. Салчев е разговарял с ръководителя на Българския лекарски съюз Иван Маджаров освен да има смяна, само че да има делене на част от логаритмите на клиничните пътеки , които да бъдат пренасочени в извънболничната здравна помощ. Мечтата на проф. Петко Салчев е да вдигне цената на клиничната пътека на естественото раждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР