Вече сме в разгара на най-празничния месец - декември. Което ...

Вече сме в разгара на най-празничния месец - декември. Което

5 съвета за украса на коледната елха

Вече сме в разгара на най-празничния месец - декември. Което значи, че украсяването на дома и коледните елхи тече с цялостна мощ.
Най-важният знак на идния празник е коледно дърво, без значение дали е бор, смърч или пък някаквa друга опция. Със сигурност сте се възхищавали на красиво украсените елхички по моловете и заведенията, които са дело на експерти декоратори и аранжьори .
 Коледа елха iStock/Getty Images
Но, не се отчайвайте - вие също може да си извършите прелестна украса, стига да следвате няколко обикновени препоръки . Ето по какъв начин бързо и елементарно да украсите коледната елха, тъй че тя да наподобява в действителност вълшебно и празнично .

 Коледа елха iStock/Getty Images
Първата стъпка е да изберете подобаващите светлинки за дръвчето . Трябва наложително да разпределите вярно лампичките, тъй че всички клони да са осветени. И внимавайте доста, тъй като в случай че прекъснете някое кабелче, рискувате част от осветлението да угасне . Затова в случай че купувате изкуствена коледна елха, тогава най-удачно е да изберете такава, в чиито клони има вградени светлинки.
 Коледа елха iStock/Getty Images
Рецептата на красивата елха минава и през уравновесеното нареждане на играчките по елхата. Ако тя е празна от едната страна и прекомерно натруфена от другата, дръвчето ще наподобява безвкусно аранжирано. Затова от време на време въртете елхичката по време на декорирането, с цел да може действително да прецените какъв брой добре е украсена всяка страна .

 Коледа елха iStock/Getty Images
Декорирането на елхата става доста елементарно, в случай че авансово изберете тематична декорация и не слагате безредно играчки от разнообразни цветове . Използването на събираните от години детайли е демоде. За да наподобява дървото стилно, би трябвало да се придържате към избрана цветова скица. Например, алено и златно, като изберете топки за украса главно от тези цветове.

 Коледа елха iStock/Getty Images

За задачата подбирайте украсата в един магазин или заложете на авансово готови комплекти от коледни топки и тематична декорация към тях. И не забравяйте, че един от най-важните детайли на украсената елхичка е нейният връх, който също би трябвало да бъде в синхрон с останалите украшения.

Източник: dariknews.bg